Huan Nunjez (©AFP)
Huan Nunjez (©AFP)

Barsino drugo pojačanje: Čak 1.900.000 evra za doskorašnjeg plejmejkera Ulma

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 11:30

Ima 20 godina i košta koliko Lorenzo Braun. Opariće se i madridski Real

S Mariom Hezonjom su imali sve dogovoreno, ali im je Hrvat okrenuo leđa i rešio da ostane u Realu. Barselona je morala da odgovori, barem da koliko-toliko ublaži nezadovoljstvo u navijačkoj javnosti. I platiće to dobro, jer će za dolazak 20-godišnjeg Huana Nunjeza, doskorašnjeg plejmejkera Ulma, samo u prvoj sezoni dati 1.900.000 evra.

Veći deo od 1.500.000 evra ići će na platu 193 centimetara visokog igrača. Mada treba reći da je ovo bruto trošak kluba. Neto zarada Nunjeza  biće umanjenja za porez i ostale doprinose.

Izabrane vesti

Preostalih 400.000 evra – Marka kaže da neki izvori pominju i sumu od 500.000 – ići će na račun najvećeg rivala, madridskog Reala. Caka je u tome što je Nunjez ponikao u Kraljevskom klubu, koji je imao pravo preče kupovine. Iako je svima jasno da ga u Madridu ne vide u timu u kome su već Fakundo Kampaco, Andres Feliz, veteran Serhio Ljulj

No, posle debakla sa Hezonjom u Barsi ništa nisu hteli da rizikuju, pa je Nunjez postao drugo pojačanje Blaugrane posle Kevina Pantera. Košarkaška Evropa sigurno će pričati da li je možda i preplatila mladog plejmejkera? Jer poređenja radi, obeštećenje od 500.000 evra je Panatinaikos isplatio Makabiju za Lorenza Brauna, već dokazanog evroligaškog asa. Braunova plata je naravno viša, ali…

U Barsi su pak uvereni da je pred Nunjezom svetla budućnost. Još kada je Đoan Penjarola  predstavljen kao novi trener, generalni menadžer Huan Karlos Navaro biranim je rečima govorio o Nunjezu.

Tražimo plejmejkera, a Huan Nunjez nam se već dugo dopada. Svake godine se opkladimo u jednog mladog igrača u kome vidimo lepu budućnost, a on se tu savršeno uklapa”.

Huan Nunjez je inače pre mesec dana izabran kao 36. pik na NBA draftu, ali ga San Antonio nema u planovima za narednu sezonu.


tagovi

Huan NunjezKK BarselonaUlmKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara