Rokas Gijedraitis (©Star Sport)
Rokas Gijedraitis (©Star Sport)

Baskonija namestila nišan za Zvezdu sa 16 trojki, Saragosa predstavila biser od 218 centimetara

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 22:42

Real Madrid na mišiće dobio Huventud

Pobeda nad Partizan Mozzart Betom u istinskoj drami na parketu dvorane Fernando Buesa dala je krila Baskoniji koja dolazak i drugog beogradskog giganta Crvene zvezde dočekuje u odličnom raspoloženju. Posle Parnog valjka tim iz Vitorije dobio je Saragosu na gostovanju uz novu demonstraciju fantastičnog šuta i 16 ubačenih trojki - 97:83 (29;21, 31:22, 15:19, 22:21).

Ekipa Đoana Penjaroje definitivno ima odličan napadački arsenal koji, što je najvažnije, funkcioniše kao sat. Ono što je Markus Hauard radio u petak, večeras je delimično ponovio Dolton Homes. Svih 12 poena postigao šutevima za tri, odnosno sa četiri trojke. Po tri dalekometna hica ubacio je Rokas Gijedraitis, a po dve heroj pobede nad Partizanom i nekadašnji igrač Denvera, te Met Kostelo i Artur Kuruc. Baskonija je šutirala impresivnih 53 odsto sa distance i poslala jasnu poruku crveno-belima sa kojima će odmeriti snage u sredu.

Izabrane vesti

Baskonija je držala vođstvo u svojim rukama svih 40 minuta. Otvorila je utakmicu serijom od deset poena, Saragosa je uspela nakratko da se digne, ali je šampion ACB iz 2020. brzo uspostavio kontrolu koju je držao do kraja susreta. Konačna razlika mogla je da bude i daleko ubedljivija, Baski su išli u poslednjoj četvrtini i na preko 20 poena, ali je Penjaroja iskoristio poslednje minute da malo odmori nosioce.

Po 19 poena imali su Kostelo i Gijedraitis, Homes i Hauard su dodali po 12 poen, dok je Majk Kocar uz osam poena imao i devet skokova. Vanja Marinković je za devet i po minuta imao pet poena, dve asistencije i jedan skok. Kod Saragose Santi Justa skupio je 22 poena i pored svih šest promašaja za tri. Boriša Simanić je igrao gotovo 18 minuta bez učinka, dok je Dino Radončić ubacio 11 poena.

Utakmicu je obeležio debitantski nastup novog španskog bisera od 218 centimetara. Radi se o 17-godišnjem centru Adaju Mari kome se predviđa blistava budućnost. Odigrao je nešto više od 19 minuta i za to vreme zabeležio osam poena, četiri uhvaćene i jednu podeljenu loptu.

Real Madrid se mučio gotovo tri četvrtine protiv Huventuda, a onda pokazao mišiće u završnih deset minuta gde je potpuno izdominirao i na kraju odneo ubedljivu pobedu – 96:79 (23:25, 22:25, 24:15, 27:14).

Najveću razliku pravila je Realova odbrana u drugom delu. Gosti iz Katalonije ostali su na 29 poena u kompletnom nastavku, tek četiri više od učinka u prve dve deonice pojedinačno. Iliti samo dva poena više od onoga što su Blankosi ubacili samo u poslednjih deset minuta.

Ekipa Čusa Matea postavila je stvari na svoje posle serije 16:2 na startu poslednje četvrtine. Džanan Musa bio je najefikasniji sa 18 poena, jedan manje ubacio je Geršon Jabusele, dok je Mario Hezonja uz 13 poena bio na skok do dabl-dabla. Kod gostiju Kajl Gaj ubacio je 15, a Ante Tomić 14 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Podsetimo, Real će ugostiti Crvenu zvezdu u petak, odnosno dva dana posle Baskonije.

Gran Kanarija je u gostima savladala Breogan rezultatom 71:53. Nemanja Nenadić je imao 10 poena i tri skoka za 27 minuta, Marko Luković je za 23 skupio sedam poena i jedanaest uhvaćenih lopti, dok je Stefan Momirov odigrao 18 minuta i upisao jedan skok.

Unikaha je dobila Đironu u Kataloniji sa 73:59, a Dušan Miletić je u poraženom timu imao četiri poena, sedam skokova i dve asistencije za 21 minut. Mark Gasol je za skoro 26 minuta u igri ostao na devet poena.


tagovi

KK Real MadridMet KosteloMarkus HauardVanja MarinkovićRokas GiedraitisBaskonijaACB ligaStefan MomirovNemanja NenadićMarko Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara