Komentari na vest

Baskonija propušta plej-of posle tri decenije! Unikaha overila prvo mesto, Valensija se obrukala

D

Djape45||

pre 11 dana

Na 13 od poslednjih 16 mečeva Baskonija primila 90+ poena. Pored el ekipa u tom periodu 90+ su im dali i Saragosa, Djirona i Palensija. Da je ostao Duško bili bi srećni ako bi uopste igrali finale u aba ligi.
S

Saq

pre 11 dana

Španska liga pa 5 mesta prazno, jedan real 2, barsa 3,baskonija ni među 8,mnogo nezgodnih ekipa,. Unikaha igra sjajno ove sezone, osvoji ligu šampiona, uvek nezgodni tenerife, gran kanarije bas odlična liga, bice uzbudljiv plej of.
t

tako to biva

pre 11 dana

kaznio ih bog za namestaljku sa Realom u zadnjem kolu EL
I

Immobile

pre 11 dana

Daleko najjača liga Evrope, tu su i Mursija koja je imala preozbiljan roster, Manresa iz koje je Pedro Martinez budući trener Valensije izvukao 500 posto i završio ispred nesrećnog Ivanovića. On bi završio i 10. na tabeli da nije bilo raspada kod Huventuda gde je trener Duran koji je pre mesec dana smenjen totalno izgubio svlačionicu, ali i takav Huventud sa tom atmosferom dva puta je zgazio Baskoniju. Sistemski najjača liga, igrači u svakom rosteru ozbiljni. Pa vi ste u jednoj Đironi imali Iroegbua koji je sposoban da ubaci 25 poena, individualno preozbiljan, sada pred kraj je došao bivši igrač AEKa, Bajruta i nekolicine timova iz G league Gabe York šarp šutera koji je takođe napadački izuzetno ozbiljan igrač sposoban da ubaci 20 poena, pa on je imao prosek od 17 poena u ovih 5 kola što je odigrao, tu je Khem Birch koji ima visoko NBA i evroligaško iskustvo, prošle nedelje dabl dabl protiv Baskonije sa indeksom 30, Crvena zvezda ga mrtva hladna propusti iako ga je Sferopulos želeo plus nije bio skup. Pa tu su u nekoj Saragosi Mark Smit (2. strelac nemačke lige prošle godine), Santiago Yusta veliki talenat, Watt... Morabanc Andora koja je razlupala Valensiju danas preozbiljan roster Džek Harding jedan od najboljih strelaca lige u Manresi prošle godine, Montero kojeg je totalno neobjašnjivo Gran Kanarija pustila na pozajmicu... Ne treba sada nabrajati celu ligu i sve igrače. Ko god u Španiji može da igra na visokom nivou i da se implementira u te sisteme u svakoj drugoj ligi može da dominira. Da ne pričamo o taktičkim detaljima kompletne struke i njihovim razumevanjima košarke. Ko god dolazi iz Španije nakon dugogodišnjeg iskustva dolazi kao kompletno obučen igrač.
B

Bjljko

pre 11 dana

Meni jokić nije mvp, to je moje mišljenje i ne može mi ga niko zabraniti, možete me hejtovati do sutra ali je tako... Neka dobije i još deset nagrada ja mišljenje promeniti neću... Kao i što je Federer goat za mene, briga me za broj slemova i rekorde, moje srce kaže Rafa... Vamos Rafa!!!
P

Pfc

pre 11 dana

Brate ti si ovde najveći Mvp sa svojim komentarom koji veze nema, aj laku noć.
B

Bnm

pre 10 dana

CEO ZIVOT SI NA POGRESNOJ STRANI, TO JE TVOJ PROBLEM
G

Grobarcina

pre 11 dana

Realno ne trebaju da igraju Evroligu Alba i Asvel , Baskonija ako zavrsi deseta u Spaniji, moze da se desi da ostanu bez A licence i da ne igraju sledece sezone u Evroligi !!!
O

Ovan

pre 11 dana

Beeee,beeee, beeeee 🐏🐏🐏
r

realnost

pre 11 dana

To je taj veliki trener za kojim neki zale
G

Grobarcina

pre 11 dana

Kakva Baskonija , Partizan jaci i kvalitetniji nismo imali srec zato deremo fmp sutra 💪
I

Immobile

pre 11 dana

Godinama i mesecima, a pogotovo od kada je postao trener Crvene zvezde pisao sam o ovom čoveku da je sve promašio, da je vodio katestrofalno i predvideo sam ovde krajem Februara da neće igrati plej of španske lige, tako i bi. Ispisao istoriju Baskonije sa najboljim strelcem Evrolige Markusom Hauardom, niti je otišao na kup niti je otišao u plej of ACB lige, u plej ofu Evrolige u kom su ga navijači hvalili, pa pričali da ga je neko oterao iz Crvene zvezde( što je eklatantna laž, ucenio klub i pobegao pred 2 derbija), pa plakali za njim obavezno metla, a i tu je pričao o filinzima i ostalim njegovim separatističkim štosovima. Izgubio sve što je bilo bitno, kako prošle tako i ove godine, u najbitnijoj utakmici gubi od Đirone i najgoreg trenera u istoriji ACB lige Kacikarisa, naravno nije poveo. Te priče on je strog, njegove ekipe su zategnute. Videli smo u CZ i Baskoniji kako su zategnute, čista improvizacija i haos, gde najbolji strelci rade šta hoće. Taj Hauard konstatno indeks 10,12 a ubaci 30 poena. Ljudi ga pozdravljaju, aplaudiraju, čoveku koji je cepao zemlju Republiku Srbiju, izgubio titulu Aba lige gde je sve utakmice u gostima u finalu gubio tako što obavezno kreće sa -15 do -20, a imao jedan od respektabilnijih i potentnijih timova, on bi izgubio i kup da ga sramotno nisu isključili, al na sreću CZ su ga isključili. Učestvovao u kompletnoj selekciji rostera i igrama sa Čovićem sem Teodosića na kog je na kraju pristao, posvađao se sa istim tim Čovićem( što se može videti oreko Čovićevih satelita, Gurovića, Dozeta i ostalih pajaca) i ucenio klub i zapalio. Sve je čovek promašio i to je to, nestvaran pad ima u karijeri i ozbiljnu sramotu stvara gde god se pojavi. Jaka Laković postaje novi trener Baskonije, a Duško Ivanović via Bijelo Polje.
a

asi

pre 11 dana

Al zato njegov naslednik blistao u EL. Abu neću ninda računam. I ja da vodim ovaj tim CZ ušao bi u finale.
I

Immobile

pre 11 dana

Pa kakav mu je haos ostavio Duško Ivanović, čovek osvojio kup i dobio 3 derbija zaredom. Sferopulos i da izgubi sve trofeje do kraja ima minimalnu dozu odgovornosti jer je došao u razvaljen tim totalno, plus su zakovali sa doselekcijom. Duško Ivanović je sve selektirao i doveo seme Teodosića i pobegao, zamisli da je oterao Teodosića i da je tek onda pobegao... Baskonija prvi put nakon 30 godina ne igra plej of španske lige, a nije igrala ni kup. Pametnom dovoljno. A pajaci će da pričaju o Sferopulosu i da porede neke budalaštine. Direktno Duško Ivanović prokockao plej of Evrolige prošle godine gde je izgubio 5 dobijenih utakmica, imao najskupljeg igrača u istoriji Aba lige po mesečnim primanjima. Sve što je bitno izgubi i upropasti.
J

Junker

pre 11 dana

Solidna ekipa i solidan trener, sezona realna. Odigrali iznad ocekivanja EL, ispod ocekivanja ACB, u totalu to je to. Nismo mi nista izgubili odlaskom Duska, kao sto nismo ni dobili dolaskom Sferopulosa, klasican ringispil.
В

Втб

pre 11 dana

Душко је тренер који кад дође преко ноћи наложи екипу и направи бум, али ложење потраје месец-два па нек буде и три и онда полако креће потоп (слично као Сале Станојевић у ФК Партизан). А Сферопулос...па не знам да л је геније или можда није ни тренер, нит смрди нит мирише.
I

Immobile

pre 11 dana

Sezona realna, bez plasmana na kup i plej of ACB lige. Istorijska sezona, bez sumnje.
I

Ipak

pre 11 dana

Najrealniji komentar