Maks Hejdeger i Đoan Penjaroja (©Starsport)
Maks Hejdeger i Đoan Penjaroja (©Starsport)

Baskonija stotkom do vrha ACB lige, Valensiji visi plej-of

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 22:38

Tim iz Vitorije savladao Manresu, dok je sastav Aleksa Mumbrua izgubio u Badaloni

Košarkaši Baskonije su nastavili sa odličnim ofanzivnim izdanjima, pa su upisali devetu vezanu pobedu u ACB ligi i iskoristili kikseve Reala i Barselone da se popnu na prvo mesto. U 26. kolu su savladali Manresu u Vitoriji sa 107:92.

Tako sa učinkom 22-4 sede na liderskoj poziciji, dok Real i Barselona imaju po pobedu manje. Manresa je ostala tik iznad opasne zone sa sedam pobeda i 19 poraza. Ima trijumf više od Betisa, četiri od praktično otpisane Fuenlabrade.

Izabrane vesti

Do nove pobede je četu Đoana Penjaroje vodio Maks Hejdeger sa 22 poena, dok je Met Kostelo dodao 15, a Stiven Inok 14 poena. Reprezentativac Srbije Vanja Marinković bio je u delu grupe igrača koji su meč okončali sa po devet poena, zajedno sa Danijem Dijezom, Rokasom Giedraitisom i Arturom Kurucom.

U poraženom sastavu 24 poena ubacio je Džerik Harding, dok je Devin Robinson brojao do 14, uz osam skokova. Po 10 poena dodali su Branku Badio i Martinas Geben.

Baskonija je tako jedina od španskih predstavnika u Evroligi upisala pobedu u 26. rundi, pošto je Valensija izgubila od Huventuda na strani - 85:70.

Ekipa iz Badalone je tako ostala u trci za prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa, sa Tenerifeom i Unikahom, pošto ima učinak 17-10. Tim iz Malage ima isti broj pobeda, ali utakmicu manje, dok je sastav sa Kanara na 18-8.

Valensija je nastavila da posrće, pa je pretrpela i treći vezani poraz u prvenstvu. Sa učinkom 13-13 je osma, ali ima isti učinak kao devetoplasirani Breogan, samo pobedu više od Obradoira i Bilbaa.

Zlatni španski reprezentaitvaca Đoel Para je predvodio tim Karlesa Durana sa 21 poenom. Andres Feliz je dodao 20 poena, dok je Henri Elenson brojao do 15.

Kod Valensije 17 poena Hasijela Rivera, 14 je upisao Džona Radebo, dok je do 11 brojao Ćabi Lopez Arostegi.



tagovi

BaskonijaKK ValensijaManresaHuventudMaks HejdegerVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara