Košarkaši Bosne i Hercegovine i Jusuf Nurkić (Reuters)
Košarkaši Bosne i Hercegovine i Jusuf Nurkić (Reuters)

Bećiragić okuplja Zmajeve: Pobeda sa 20+ razlike bez Muse prvi imperativ za plasman na Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 14:12

Prvi rival biće Crna Gora, zatim i Mađarska

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u tuzlanskom Mejdanu, gde će se pripremati za preostale dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zmajevi će prvo u četvrtak od 20.00 ugostiti selekciju Crnu Gore, a potom u nedelju gostovati Mađarskoj.

Situacija za izabranike Adisa Bećiragića nije nimalo lagana, budući da su trenutno na četvrtom mestu Grupe K sa skorom od pet pobeda i pet poraza. Francuska i Litvanija su sigurne na prve dve pozicije, dok je trećeplasirana Crna Gora sa pobedom više u odnosu na Zmajeve. Dakle, ukoliko žele plasman na Mundobasket, košarkaši BiH moraju da pobede Crnu Goru sa više od 20 poena razlike, jer je u prvom duelu u Podgorici bilo 88:69 za domaćina.Takođe, BiH treba povoljan rezultat i u Mađarskoj, da bi obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Uz sve to, stručni štab kuburi i sa igračkim kadrom, pošto selektor Bećiragić neće moći da računa na Džanana Musu, Edina Atića i Miralema Sulejmanovića, pa će i roster biti mnogo kraći nego inače. Dodatna otežavajuća okolnost leži u neugodnoj tradiciji, koja kaže da BiH nije trijumfovala u Tuzli od davne 2014.godine.

Izabrane vesti

Podatak koji definitivno može biti veliki teret za domaćina, ali isto tako i dodatni motiv za pobedu.

„Kada je obelodanjeno da igramo u Tuzli, igrači su mi slali poruke 'Šefe, vreme je da se šejtanu slomi noga', jer tako kažu u Turskoj hahaha. Ja se nadam da će tako i biti, iako je pred nama težak zadatak. Ovakve utakmice nose posebnu psihologiju. Ekipe se spremaju tri, četiri dana. Mnogo je važna atmosfera, zajedništvo i energija, možda nekada i više nego taktika. Ja se nadam da ćemo uz pomoć publike sve to i prikazati“, istakao je selektor BiH Adis Bećiragić te se osvrnuo na kalkulacije oko eventualnog prolaska na Svetsko prvenstvo i nastavio: „Pazite, mnogo je tih kalkulacija i matematičkih računica, ali pre svega nama treba pobeda. Sve ostalo je bespotrebno i računati. Da li je moguće dobiti Crnu Goru 20 razlike? Ja ni život ne gledam po nekoj logici stvari nego po trenutku. Isto tako će biti i utakmica. Ko u tom trenutku bude bolji, raspoloženiji, koncentrisaniji. Sve je moguće. Najbitnije je da mi budemo spremni za sve treninge i za sve ono što nas očekuje, računajući i tu utakmicu. Moramo pokazati želju da se plasiramo na Mundobasket, i onda je sve moguće“, zaključio je Bećiragić.



tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineMundobasketKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara