Ben Bentil (Screenshot - g-crane-thunders.jp)
Ben Bentil (Screenshot - g-crane-thunders.jp)

Ben Bentil u novom klubu, potpisao za Tanderse

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 16:53

Doskorašnji centar Crvene zvezde karijeru nastavlja u Japanu

Kao što su evropski mediji i najavili, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, Ben Bentil, karijeru nastavlja u Japanu. On je parafirao jednogodišnju saradnju sa Gunma Krejn Tandersima.

U pitanju je klub osnovan pre 12 godina i koji se takmiči u elitnom rangu tamošnje košarke, Be ligi. Imaće i poznato društvo u novoj sredini, pošto je Hasan Martin postao novi član Šimano Susano Medžika.

Izabrane vesti

Novi Bentilov klub je prošle sezone bio 12. u ukupnom plasmanu, peti na Istoku, sa učinkom 29-31 (24 tima). Tako se nije domogoa plej-ofa, a titulu je na kraju osvojio Rjukju.

Prošle sezone su u ekipi Kote Mizuna igrala tri američka košarkaša, a najpoznatiji je svakako bivši centar Olimpije Milano Kejleb Tarzuski.

Bentil tako odlazi iz Evrope posle šest godina, tokom kojih je nastupao za Šalon, Bilbao, Peristeri, Panatinaikos, Bahčešehir i Olimpiju Milano, pre nego što je stigao u Zvezdu.

Dva puta je bio šampion Grčke sa Zelenima, predvodio tamošnju ligu u skokovima 2019, a sa Armanijem je osvojio i titulu na Apeninima. Kao član Crvene zvezde postao je i srpski šampion, a podigao je i Kup Radivoja Koraća.

Ovaj 28-godišnji košarkaš je u sezoni za nama prosečno beležio 8,4 poena i 3,8 skokova, za oko 20 minuta na parketu. U ABA ligi je bio na 8,7 poena i 3,2 skoka.



tagovi

Ben BentilKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara