Ben Bentil (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Ben Bentil (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Bentil se razgoropadio, Zvezda precrtala i Mornar za devetu u nizu

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.12.22. | 19:40

Duško Ivanović promešao karte, ali to nije uticalo na trijumfalnu seriju, sjajna rola Dalibora Ilića

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili sa serijom pobeda, pošto su u 10. kolu ABA lige savladali Mornar iz Bara u dvorani Aleksandar Nikolić. Predvođeni Benom Bentilom, koji je ubeležio daleko najefikasniju partiju u crveno-belom dresu sa 26 poena, četa Duška Ivanovića je upisala i deveti trijumf rezultatom 93:77.

Snažni centar iz Gane je vodio branioca trona do osme pobede u regionalnom prvenstvu, kojom je produžen trijumfalni niz na impresivnih devet utakmica od kako je Ivanović preuzeo ekipu sredinom novembra. Tako je napravljena odlična uvertira za duplo kolo Evrolige i utakmice sa Žalgirisom i Olimpijom Milano naredne sedmice.

Izabrane vesti

U prilično otvorenoj utakmici crveno-beli su odigrali koliko je bilo potrebno da se arhivira još jedan pozitivan rezultat. Polako ulazili u meč, zategli odbranu kada god je Mornar preko rekordera ABA lige Derona Fetsa Rasela pretio i na kraju ponovo bili skoncentrisaniji od protivnika, sa više goriva u rezervoaru. Sasvim dovoljno za novu pobedu.

Promešao je Ivanović karte, ostavio na klupi Ognjena Kuzmića, Filipa Petruševa i Džona Holanda i dao šansu Miroslavu Raduljici, Daliboru Iliću i Nikoli Topiću. Ilić je odlično iskoristio priliku i susret okončao sa 11 poena i osam skokova za indeks korisnosti 20. Raduljica je takođe iskoristio minute i za 12 provedenih na parketu ubacio osam poena, dok je Topić belsnuo u drugom periodu, pa je meč okončao sa osam poena i bez promašaja iz igre (3/3).

Bentil je na kraju odigrao najbolji meč u crveno-belom, postigao 13 poena već u prvoj deonici, a sve do poslednje još pet. Vratio se u igru sredinom odlučujućeg kvartala i sa osam vezanih poena otklonio sve dileme. Uz centra iz Gane i Ilića, dvocifren je bio još samo Ognjen Dobrić sa 10 poena, a u listu strelaca se jedino nije upisao Stefan Lazarević.

Sa druge strane nova simultanka Rasela koji je susret okončao sa 35 poena. Dvocifren još samo Petar Vujačić sa 10.

- ABA liga – 10. kolo -

CRVENA ZVEZDA – MORNAR 93:77

(25:22, 27:14, 19:26, 22:15)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Igor Dragojević, Bojan Kruljac, Marko Pecelj

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Mitrović 2, Lazić 7, Martin 6, Dobrić 10, Raduljica 8, Ilić 11, Nedović 3, Marković 4, Topić 8, Bentil 26

Mornar: Rasel 35, Živanović 7, Pirs, Vranković 4, Kovačević 5, Marljukić, Pecarski 8, Miković 2, Vujačić 10, Diong 3, Vranješ 3, Radetić

Crveno-beli su sredinom deonice poveli sa 15:8 u prilično otvorenoj igri na oba kraja terena, ali je onda usledilo opuštanje koje je Mornar iskoristio da zaostatak svede na svega tri poena pred prvi odmor. Blistao je Bentil sa 13 postignutih poena, ali odbrana nije bila na nivou na koji su nas igrači Zvezde navikli u poslednje vreme.

Tražio je Ivanović pravu petorku u nastavku, raspoložene igrače koji će doneti prevagu. Bentil je nastavio gde je stao u prvoj deonici, a onda su mu se priključili najmlađi. Ilić i Topić su zajedno postigli 15 poena i prednost je očas narasla na plus 16, sa koliko su crveno-beli i dočekali veliki odmor.

Ipak, Rasel je odbijao da se preda. Vezao je 11 poena u prvoj polovini trećeg kvartala, te su Barani prišli na samo minus sedam. Zvezda je ostala smirena, podigla nivo odbrane posle Ivanovićevog tajm-auta i strpljivo došla do nove dvocifrene prednosti. Najbolji strelac Mornara se na kraju postarao da njegova ekipa dočeka poslednjih 10 minuta sa jednocifrenim minusom. Posle trojke Rasela u poslednjim sekundama na semaforu je stajalo 71:62.

Držao se Mornar sve dok se Bentil nije vratio u igru. Sa osam poena je trasirao put crveno-belima ka pobedi. Gosti su pali u odbrani, ostali bez rešenja u napadu i četa Duška Ivanovića je na kraju upisala ubedljiv trijumf.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Igokea - Zadar 81:84

/Tanasković 20 - Jordano 21/

Subota

MZT - Borac Mozzart 73:81

/Mićović 14 - Hejl 22/

Crvena zvezda - Mornar 93:77

/Bentil 26 - Rasel 35/

20.00: (1,15) Budućnost (20,0) Studentski centar (6,00)

Nedelja

17.00: (2,55) Splita (14,5) Mega (1,60)

19.00: (2,55) Cedevita Olimpija (14,5) Partizan Mozzart Bet (1,60)

Ponedeljak

18.00: (1,07) FMP (25,0) Cibona (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaMornar BarDuško IvanovićBen BentilLuka VildozaNikola TopićDalibor IlićDeron Fets Rasel

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara