Kevin Panter i Adam Hanga (Star Sport)
Kevin Panter i Adam Hanga (Star Sport)

Beograd kandidat za F4 Evrolige 2026. godine

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.01.24. | 13:31

Potvrdio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Bio je Beograd domaćin Fajnal-for turnira Evrolige 2018. potom 2022, a mogao bi glavni grad Srbije da organizuje prestižnu košarkašku manisfestaciju i 2026. Naime, kandidaturu srpske prestonice potvrdio je predsednik države Aleksandar Vučić u jutarnjem programu "Novo jutro", na RTV Pink.

Izabrane vesti

"Beograd se kandidovao za organizaciju Fajnal fora 2026. Taman da tada imamo dva predstavnika na završnom turniru, najmanje jednog. Samo postavljamo visoke ciljeve i moramo da se borimo na svakom mestu. Da ne pričam o izgradnji kompletne sportske infrastrukture", rekao je Vučić.

Pomenute 2018. godine u Beogradu su se za titulu prvaka Evrope borili Real Madrid, Fenerbahče, Žalgiris i CSKA, a osvojio ju je Kraljevski klub pobedom nad Fenerbahčeom, dok je Luka Dončić proglašen za MVP-ja završnog turnira. Pre godinu i po dana, u Areni su se za tron Starog kontinenta borili Efes, Real Madrid, Barselona i Olimpijakos, a turski klub je na krilima MVP-ja Vasilija Micića odbranio trofej.

Srbija ove, kao i prošle sezone ima dva predstavnika u Evroligi. Partizan Mozzart Bet je trenutno deveti na tabeli sa skorom 10-9, dok je Crvena zvezda 13. sa osam pobeda i 11 poraza.

Podesetimo, Beograd je redovno domaćin Evroliginog omladinskog turnira, koji nosi ime "Marko Ivković".


tagovi

F4 EvroligaBeogradAleksandar Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara