Beronovo perfektno trojkaško veče: Zenit se revanširao Himkiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 19:54

Ekipa iz Sankt Peterburga ubacila je 13 dalekometnih hitaca

Evroliga se bliži kraju, a pobede Himkija i dalje mogu da se prebroje na prste jedne ruke. Finansijski problemi, virus korona, odlasci igrača. Nema šta nije sastavilo ove sezone tim iz Podmoskovlja. Od konkurenta za plej-of uoči početka takmičenja do tima koji je ostvario tri trijumfa. Uzeo je meru Zenitu u prvom krugu, četa Ćavija Paskvala naplatila je Himkiju tu ranu sa kamatom – 70:91

Izvanredno je služio šut košarkaše Zenita, posebno Bilija Berona. Bivši igrač Crvene zvezde nije uzeo previše šuteva, ali ih je sve pogodio. Pucao je trojke 3/3 i nijednom se nije digao sa poludistance. I večeras je stigao do dvocifrenog učinka. Postigao je Bili Beron 10 poena, dok je Kej Si Rivers učestvovao u trijumfu sa pet poena.

Izabrane vesti

Prošao je Zenit kroz težak period, mart neće pamtiti po dobrom, ali je našao savršenog rivala da iskali bes i prekine niz od tri neuspeha u Evroligi. U igri je Zenit za plej-of, ovo je utakmica od onih iz kategorije koju nije smeo da ispusti ako želi da uđe na mala vrata u Top 8. Sastav Ćavija Paskvala upisao je 17. trijumf i popeo se do 8. mesta, a u kom smeru će se kretati utakmica bilo je vidljivo tokom drugog kvartala.

Potop Himkija. Ništa novo i neuobičajeno, kao i to što uspeva da se drži samo u prvoj četvrtini. Spala je Himkijeva artiljerija na tri imena. Tri Aleksej Šved – Džordan Miki – Erik Mekalum igra za sebe. Ispalio je Himki brdo ćoraka, dok je ekipu iz Sankt Peterburga šut i te kako služio. Sve je išlo od ruke Zenitu.

Raznovrsno je igrao Zenit u napadu, birali su gosti jednostavna rešenja i sjanu šutirali. Razlika na semaforu je konstantno rasla od druge deonice, Himki je bio spreman za novi brodolom. Pogubio je domaćin konce, a kod Zenita je besprekorno napadima dirigovao Kevin Pangos. Timskom igrom je sastav Ćavija Paskvala diazo prednost, a tokom većeg dela drugog poluvremena na semaforu je stajalo +20. Do kraja Himki nije uspeo da svuče razliku.

Sipao je Zenit iz svih pozicija, a sa dalekometnim hicima su prednjačili Kevin Pangos, Bili Beron i Ostin Holins. Sva trojica su postigla po tri trojke, a bivši igrač Crvene zvezde je imao perfektan učinak. Ostin Holins je sa 17 poena bio najefikasniji kod Zenita, Kevin Pangos je dao 13 i poedelio šest asistencija, a Bili Beron i Aleks Pojtres su stali na 10 poena.

Džordan Miki je na 12. uzastopnom meču stigao do dvocifrenog učinka. Najraspoloženiji je bio za igru u redovima Himkija. Sa 23 poena bio je ubedljivo najefikasniji akter susreta bez trunke neizvesnosti, a dodao je i pet skokova. Aleksej Šved je meč završio sa 19 poena, a Erik Mekalum je postigao 17.

EVROLIGA – 31. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva - Crvena zvezda 87:72

/Šengelija 16 - Davidovac 20/

Efes - Panatinaikos 85:65

/Micić 21 - Hezona 14/

Žalgiris – Makabi Tel Aviv 81:88

/Hejs 24 – Bender 16/

Asvel – Real Madrid 71:74

/Kol 18 – Tompkins 13/

Valensija – Bajern 83:76

/Tobi 18 – Lučić 20/

Petak

Himki - Zenit 70:91

/Miki 23 - Holins 17/

19.00: (1,90) Baskonija (13,5) Milano (2,05)

20.00: (2,55) Olimpijakos (14,5) Fenerbahče (1,60)

21.00: (1,05) Barselona (27,0) Alba (10,0)

***kvote su podložne promemama



tagovi

KK HimkiKK ZenitEvroligaBili BeronKej Si Rivers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara