Davis Bertans (© AFP)
Davis Bertans (© AFP)

Bertans: Luka Dončić će mi pomoći da podignem igru na viši nivo

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 12:36

Letonac očekuje da će zaigrati znatno bolje u dresu Dalasa

U senci razmene Bruklina i Filadelfije, viđen je trejd Dalasa i Vašingtona gde su u centru bili Letonci. Davis Bertans je novi član Meveriksa, dok Kristaps Pozingis ide u Vizardse. Bertas, koji je dobro poznato lice kod ljubitelja košarke u Srbije, je istakao da očekuje da zaigra mnogo bolje u novom timu.

Izabrane vesti

"Nisam puno igrao prethodnih mesec dana. Imao sam dosta vremena da se posvetim treningu. Osećam da sam u dobroj šuterskoj formi", rekao je Bertans za ESPN.

Nekadašnji košarkaš Partizana je u novembru 2020. godine potpisao ugovor vredan 80.000.000 dolara sa Vizardsima. Međutim prosečno je beležio ove sezone samo 5,7 poena za 14,7 minuta na parketu. Uprkos slabijim brojkama, očekuje da će mnogo više prižiti na terenu kada pored sebe ima Luku Dončića koji je vanserijski kreator.

"Nisam ja igrač koji može da uzme loptu u svoje ruke i sam kreira za sebe. Ukoliko mi saigrači ne omoguće dobru poziciju za šut, teško mi je da pronađem ritam. Teško je da procenti budu visoki ako šutnem jednom na svakih 10 ili 15 minuta. U Dalasu sa Lukom Dončićem će biti sigurno zanimljivo igrati".

20.00, (1,40) Boston (14,0) Atlanta (3,35)

Zanimljivo da je Bertans mislio da će u Dalasu igrati zajedno sa sunarodnikom Pozingisom. Ipak, visoki Letonac je bio deo razmene pošto je pored Bertansa u Dalas stigao i Spenser Dinvidi.

U Dalasu su zadovoljnu završenim poslom.

"Mislim da je Kristaps veliki talenat ali nama je bio potreban šuter kao što je Davis i sekundarni kreator kakav je Spenser. Nažalost morali smo da se odreknemo Pozingisa kako bi popunili dve uloge koje su nam bile izuzetno potrebne za nastavak sezone", rekao je vlasnik Dalasa, Mark Kjuban.

Očekuje se da novajlije u dresu Dalasa debituju protiv Majamija.


tagovi

Davis BertansLuka DončićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara