Bešiktaš srušio prokletstvo kupa!

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 20:14

Poznati parovi polufinala

Posle pet godina Bešiktaš je konačno uspeo da savlada barijeru u četvrtfinalu nacionalnog kupa! Istanbulski klub je srušio prošlogodišnjeg osvajača trofeja Banvit 80:63 i zakazao polufinalni okršaj sa najprijatnijim iznenađenjem turske košarke u ovoj sezoni - Tofašem iz Burse.

Bešiktaš je odigrao skoro savršen meč protiv Banvita i već na poluvremenu imao velikih devet razlike, da bi treću četvrtinu dobio sa 26:12 i rešio sve dileme oko pitanja pobednika, pa je finiš meča mogao da odigra bezbrižno. Strouberi i Klark su sa po 14 poena bili najbolji u pobedničkom timu, dok su Kulig i Tomas na drugoj strani ubacili po 16.

Izabrane vesti

Bešiktašov rival Tofaš je mnogo teže nego što se očekivalo slomio otpor Sakarije u četvrtfinalu 70:68. Tofaš je senzacija sezone u Turskoj i u domaćem prvenstvu deli prvu poziciju sa Fenerbahčeom, ali se danas namučio i tek u poslednjim sekundima meča uspeo da sruši Sakariju. Ceo meč je bio izjednačen, rezultat u egalu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju je Lopez promašio trojku za pobedu Sakarije. Amerikanac dominikanskog porekla Sami Mehija je sa 29 poena bio junak pobede, na drugoj strani je Heris dao 20.

Polufinala su sutra na programu, a u drugom se sastaju Anadolu Efes i Darušafaka.

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK BešiktašBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara