Besni Alimpijević izbačen, Bešiktaš ostao bez finala Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 21:50

Burg savladao Bešiktaš u odlučujućem trećem meču polufinalne serije Evrokupa

Šteta, srpskom treneru Dušanu Alimpijeviću izmaklo je drugo finale Evrokupa. Uspeo je to u legendarnoj sezonu sa Bursom, sada mu je baš malo falilo sa Bešiktašom. Klub iz Istanbula je na kraju posustao u majstorici u polufinalu u Francuskoj protiv Burga koji je slavio sa ubedljivih 89:63.

Iako je Bešiktaš bio u igri pune tri deonice, u potpunosti je posustao u poslednjih 10 minuta. Uprkos svim pokušajima Alimpijevića da razmdrda ekipu.. Ništa nije polazilo za rukom. Na kraju Almpijević nije ni završio meč na klupi jer je četiri minuta pre kraja iznerviran sudijskim kriterijom krenuo da se raspravlja sa arbitrima ljutito. Posle svega je bio isključen, otišao je do kolege na klupi Burga pružio mu ruku, čestitao na pobedi, a potom napustio parket.

Izabrane vesti

U tom momentu Burg je vodio 20 razlike i pitanje pobednika je apsolutno bilo rešeno. Ipak, ko nije gledao meč, treba da zna da ova razliak ne otkriva pravo stanje stvari na parketu u većem delu meča. Bešiktaš se izuzetno borio, u nekoliko navrata su imali i prednost u Francuskoj, ali do konačnog trijumfa nisu mogli, jer su poslednju deonicu izgubili sa pomalo nestvarnih 24:4.

To znači da nas u finalu čeka Francusko finale, na jednoj strani Pariz, a na drugoj Burg. Pobednik finalne utakmice obezbediće sebi mesto u Evroligi naredne sezone. Tako bi barem trebalo da bude, doduše to nije bio slučaj prošle sezone kada je Gran Kanarija osvojila Evrokup, ali je odlučila da ne ide u elitno takmičenje. Ipak, to se sada ne očekuje da se desi, posebno ako Pariz osvoji Evrokup... klub koji ne krije svoje ambicije da bude deo Evrolige.

Najefikasniji u pobedi bio je Maksim Salaš sa 19 poena, dok je na drugoj strani jedini dvocifren bio Derik Nidam sa 18 poena. Marko Simonović je imao pet poena i pet skokova.

Finalna serija se kao i polufinalna igra na dve pobede, a prednost domaćeg terena imaće Pariz.


tagovi

EvrokupDušan AlimpijevićKK BešiktašKK Burg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara