Košarkaška lopta (MN Press)
Košarkaška lopta (MN Press)

Biće košarke u Evropi, Nemci nastavljaju prvenstvo u junu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 16:17

Posle Izraela i BBL doneo definitivnu odluku o nastavku nadmetanja

Kada su sredinom aprila počela brojna otkazivanja u evropskoj klupskoj košarci, nekako nismo bili previše optimistični da ćemo ovog leta uopšte moći da gledamo košarkaške utakmice. Redom su od nastavka odustajali Litvanija, VTB liga i Italija, a kako vreme odmiče, počeli smo da brojimo zemlje u kojima će se košarka ovog leta igrati. Led je, bar što se evro-azijskog podneblja tiče, probio Izrael, a danas je na tom putu odlučila da mu se priključi nemačka BBL liga.

Podsetimo, sezona u nemačkoj prekinuta je 8. marta zbog pandemije koronavirusa, nakon čega su se klubovi usaglasili da će u završnici igrati deset ekipa na turniru u jednom gradu. Međutim, sve je kočilo dopuštenje zdravstvenih organa u Bavarskoj, gde je planirano da se turnir održi. Ono je danas dobijeno, o čemu je govorio predsednik lige, Aleksandar Rejl.

Izabrane vesti

„Željno iščekujem nastavak sezone u BBL ligi. Moći ćemo da se pohvalimo novim šampionom, čak i u vremenu kada je svet u jako teškoj poziciji. Navijači će bar iz svojih domova moći da navijaju za svoje ekipe. Zahvaljujem se Skupštini regiona Bavarska na velikom trudu koji je uložen i što nam veruju da će sve proteći kako treba. Nadam se da će svi biti disciplinovani, naročito igrači i treneri. Zahvalio bih i njima“, istakao je Rejl.

Liga će početi tokom prvog vikenda juna, kada će krenuti grupna faza, posle čega će uslediti plej-of. Kasnije tokom nedelje biće utvrđeni jasni termini za sve utakmice. Igrači će do početka nadmetanja morati da budu u određenoj vrsti izolacije i svi će biti testirani na prisustvo virusa COVID-19.

Ni generalni predsednik Košarkaške federacije Nemačke, Ingo Vajs, nije štedeo reči o nastavku aktuelne sezone.

„Ponovo je vlada Bavarske pokazala pozitivnu reakciju prema sportu, što ja izuzetno cenim. Mislim da će sve biti na odličnom nivou, a ja sam naročito srećan zbog igrača, jer će moći da se pokažu i dokažu pred velikim brojem gledalaca ispred malih ekrana“.


tagovi

BBL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara