(©Reuters)
(©Reuters)

BiH traži pobedu u Mađarskoj i navija za Češku protiv Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 14:29

Računica je jednostavna, ali selektoru Adisu Bećiragiću neće biti lako da odvede Zmajeve na Mundobasket

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle tesne pobede BiH nad Crnom Gorom u prošlom kolu kvalifikacija, sve računice da plasman na Svetsko prvenstvo su postale jasne. Ukoliko Zmajevi žele da odu na Mundobasket, moraće večeras na gostovanju (19:00), da savladaju Mađarsku, u poslednjem kolu grupe K kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, te u isto vreme navijati da Češka savlada Crnu Goru. Samo bi takvim epilogom, BiH završila na trećem mestu tabele i ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo.  

Izabrane vesti

Uoči ovog okupljanja bilo je mnogo bure u BiH javnosti oko igračkog kadra. Poznato je da nema Džanana Muse i Jusufa Nurkića, ali su se strasti uzburkale nakon nepozivanja Edina Atića i Emira Sulejmanovića. Ipak, selektor Adis Bećiragić je detaljno objasnio zbog čega se pomenuti dvojac nije našao na spisku. Uprkos svim tim turbulencijama, rezultat protiv Crne Gore nije izostao. 

Zmajevima je bila potrebna pobeda od minimalno 20 poena razlike, kako bi sami odlučivali o svojoj sudbini. Međutim, ostvarena je pobeda, ali će za eventualni plasman na Mundobasket, košarkaši BiH sada morati da osluškuju rezultat iz Podgorice, gde se sastaju Crna Gora i Češka. Budući da Crna Gora i BiH imaju identičan učinak od šest pobeda i pet poraza, potrebno je da Česi savladaju Crnu Goru i da BiH uruče vizu za odlazak na svetski šampionat.  

Jako težak zadatak, ali prvenstveno izabranici Adisa Bećiragića moraju razmišljati o sebi i pronaći način kako savladati Mađarsku. Mađari su pre tri dana poraženi od Litvanije, pa ih samo čudo može odvesti na treću poziciju tabele i plasman na Mundobasket. Mnogo važniji duel je za BiH koja će pokušati nastaviti dobru seriju rezultata.  

„Večeras igramo utakmicu koja nam može doneti plasman na Svetsko prvenstvo, a istovremeno ćemo osluškivati kretanje rezultata na utakmici Crna Gora – Češka Republika. Što se konkretno tiče našeg meča, moramo dobro odigrati u odbrani, ali i u napadu biti na kvalitetnom nivou. Nadamo se našoj pobedi, ali i pobedi Češke, kako bismo uradili ono što dosad reprezentacija BiH nikad nije uradila i po prvi put se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo„ poručio je Adis Bećiragić. 

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET (EVROPA) - POSLEDNJE KOLO:

GRUPA K

Nedelja

18.00: (1.30) Francuska (16.0) Litvanija (3.90)

19.00: (1.20) Crna Gora (19.0) Češka (5.00)

19.00: (3.05) Mađarska (15.0) BiH (1.45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara