Prva u Engleskoj! Marinakis otkazao meč između Mančester Sitija i Arsenala

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 09:27

Igrači Arsenala u karantinu zbog prevencije širenja korona virusa

Zaostali meč Premijer lige koji je zakazan za danas između Mančester Sitija i Arsenala otkazan je kasno sinoć odlukom rukovodstva lige i to je prvi meč da je zbog virusa korona otkazan u Engleskoj. Razlog odlaganja je taj što je Evangelos Marinakis, vlasnik Olimpijakosa i Notingem Foresta, koji je juče potvrdio da je pozitivan na virus korona, prisustvovao revanš meču Lige Evrope između grčkog tima i Arsenala pre 13 dana. Grčki biznismen je posle trijumfa svoje ekipe sišao do svlačionice Tobdžija i rukovao se sa pojedinim igračima londonskog tima, pa su iz Premijer lige odlučili da preduzmu preventivne mere kako ne bi došlo do širenja virusa.

U Arsenalu prate instrukcije medicinskog osoblja koje predlaže da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom bude u samoizolaciji narednih 14 dana zbog opasnosti od zaraze.
Prateći savete lekara, Arsenal i Mančester Siti smatraju da je neophodno odložiti njihovu utakmicu kako bi se stekao pun uvid u aktuelnu situaciju. Shvatamo da će ovo izazvati neprijatnosti i koštati navijače koji su planirali da prisustvuju utakmici ali su se klubovi i Premijer liga složili da vest o zaraženosti gospodina Marinakisa znači da nema alternative več da je potrebno vremena da se izvrši odgovarajuća procena rizika“, navodi se na sajtu Premijer lige.

Izabrane vesti

Povodom ovog slučaja saopštenje je objavio i Arsenal.
Identifikovali smo određeni broj fudbalera koji se rukovao sa vlasnikom Olimpijakosa posle utakmice. Doktori kažu da je šansa da se oni zaraze virusom ekstremno mala. Kako god, mi striktno pratimo sve upute koji predlažu da svako ko je bio u kontaktu sa zaraženom osobom treba da provede 14 dana u karantinu. Rezultat toga je da igrači ne mogu da odigraju meč sa Mančester Sitijem i Premijer liga je odlučila da utakmica treba da se odloži. Igrači će ostati u svojim kućama dok period od 14 dana ne prođe. Pored fudbalera, četiri osobe zaposlene u Arsenalu takođe će ostati u karantinu“, navodi se u saopštenju.

Vulverhempton je takođe uputio zahtev Uefi da otkaže njihov meč sa Olimpijakosom u osmini finala Lige Evrope, ali je on odbijen, pa će Vukovi ipak morati da otputuju u Grčku.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara