Bili Beron (©Shutterstock)
Bili Beron (©Shutterstock)

Bili Beron se vratio u Sankt Peterburg

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 15:33

Iako je Zenit dao dozvolu svim strancima da dignu sidro, bivši košarkaš Crvene zvezde je odlučio da se vrati

Invazija Rusije na Ukrajinu vezala je ruke košarkaškim klubovima iz teritorijalno najveće zemlje sveta. Morali su da dozvole strancima da promene sredinu ukoliko to žele, pa je većina to i iskoristila. Tako su i Zenit napustili gotovo svi strani košarkaši, među kojima se našao i bivši član Crvene zvezde Bili Beron. Ipak, za razliku od ostalih, Amerikanac je rešio da se vrati.

Kako ruski mediji prenose, Beron se vratio u klub i biće spreman da pomogne ekipi već danas na gostovanju u Moskvi (18.00 protiv CSKA).

Izabrane vesti

Pokazao se kao veoma važan igrač u ekipi Ćavija Paskvala, pa je jasno da će njegov povratak biti od ogromnog značaja za ekipu u VTB ligi. Na 10 utakmica u regionalnom takmičenju u proseku je beležio 15,5 poena, 2,2 asitencije i 1,9 skokova. U februaru je osvojio i takmičenje u brzom šutiranju trojki na Ol star utakmici, a trenutno je i najbolji trojkaš prvenstva (34/73 za tri, 46,6 odsto).

Zenit je bez stranaca odigrao jedan meč i savladao Parmu kod kuće (82:75). U timu je bio samo jedan stranac, Amerikanac Eron Karver koji je tek sredinom oktobra pojačao ekipu. Od domaćih igrača izdvojio se Sergej Karasjov sa 18 poena, Andrej Zubkov je dodao 17 uz osam uhvaćenih lopti.

Sa Beronom u timu šanse za trijumf u sudaru sa CSKA značajno su skočile. Moskovljani u svojim redovima imaju i najboljeg ruskog igrača Alekseja Šveda, a u timu je ostao i reprezentativac Srbije Nikola Milutinov. Iako su stranci napustili Moskvu, Armejci su uspeli da dovedu Amerikanca Kaspera Vera iz Jenisera. Biće vredno pojačanje, s ozbirom da je za tim iz Krasnojarska beležio 16,3 poena, 3,8 asistencija i 2,3 skoka.

Podsetimo, ruski timovi su suspendovani sa evroscene, pa im preostaje da se mahom bez pomoći stranaca bore za titulu u VTB ligi.


tagovi

VTB ligaBili BeronZenit Sankt PeterburgKK CSKA MoskvaKK Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara