Bili Beron (©Star Sport)
Bili Beron (©Star Sport)

Bili Beron za Mozzart Sport o zvižducima: Navijači su sve pogrešno shvatili

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 08:18

“Nisam nikoga izazivao, volim ovaj klub“, kaže američki šuter

Nikada nije lako kada se vratiš na mesto uspeha. Pogotovo tamo gde si voljen, gde te navijači kuju u zvezde.

Bili Beron sada najbolje zna koliko je teško kada si povratnik u krcatoj dvorani Aleksandar Nikolić. Nije mu prvi put, ali posle jučerašnjih minijatura na sebe je uspeo da navuče negativnu energiju, delom čak i bes navijača koji se uvek nadaju da im “njihovi“ neće baš zatrpati koš. Malo ko zapravo razume da su sportisti profesionalci koji za hleb zarađuju u klubu čiji dres nose. I, što bi se reklo, sve ide u rok službe...

Izabrane vesti

Beron je još jednom bio u svom modu, trojkama je pocepao mrežice i značajno doprineo Zenitovoj pobedi. Međutim, razlog za nezadovoljstvo kod gledalaca nisu probudile njegove trojke koliko gestikulacije posle svakog pogotka. Svaki naredni put podizao je temperaturu u dvorani, pa su zvižduci postajali sve glasniji.

Vrsni šuter je u izjavi za Mozzart Sport želeo posebno da istakne kako njegovi potezi sa parketa nisu bili upućeni nikom, već da je to bio mehanizam dodatne motivacije i, kako on kaže, zabave...

“Navijači su sve to sa terena pogrešno shvatili. Samo sam se zabavljao dok sam bio u igri. Ništa nije bilo usmereno ni protiv kluba, ni protiv navijača, nikoga“, podvlači Beron za Mozzart Sport i podseća:

“Obožavam ovaj klub, ovu halu, navijače, jednostavno sam uživao u igri“.

Dvojica nekadašnjih šutera Crvene zvezde – Beron i Lojd (©Star Sport)Dvojica nekadašnjih šutera Crvene zvezde – Beron i Lojd (©Star Sport)

Može da se diskutuje o drugačijoj sportskoj kulturi, da Bili Beron ne zna srpski mentalitet i da nije prijatno gledati doskorašnjeg idola kao najvećeg protivnika na parketu. I pored svega, Beron Zvezdu voli iznad svega. I njene navijače!

“Najbolji tim u Evropi, najbolji navijači, obožavam da igram na ovom mestu, pred sjajnim navijačima. Značilo mi je mnogo što sam ponovo mogao da istrčim na parket Pionira i igram košarku u punoj dvorani“.

Ma koliko voleo Crvenu zvezdu, izgleda da protiv iste postoji baš poseban motiv. Jer, pre dve godine je na ovom istom mestu ubeležio rekord karijere u Evroligi sa 26 poena (5/6 za tri) uz indeks 34, što je takođe njegov dosadašnji “plafon“. Sinoć je ubacio poen manje, takođe uz pet dalekometnih hitaca, što mu je za ovu sezonu elitnog takmičenja daleko najbolja partija...

“Da, posebno veče za mene, samo sam se prepustio igri“.

Imao je Beron priliku da igra u ovakvoj, neprijateljskoj atmosferi kao igrač Crvene zvezede u večitim derbijima. A, kako iz njegovog ugla sada izgleda kada posmatra dešavanja u čuvenom Pioniru?

“Apsolutno luda atmosfera, podsetio sam se kako je bilo kada sam nosio dres Crvene zvezde, šta smo sve zajedno napravili. Svi znaju koliko mi ovaj klub znači“.



tagovi

EvroligaKK ZenitZenit Sankt PeterburgBili Beron

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara