Ognjen Kuzmić i Kem Birč (Foto: Starsport)
Ognjen Kuzmić i Kem Birč (Foto: Starsport)

Birč posle saradnje sa Sferopulosom i sedam godina u NBA ponovo u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 17:39

Kanadski centar na pragu Đirone

Dugogodišnji NBA košarkaš Kem Birč nije uspevao da pronađe angažman ove sezone. Spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Evropu, gde je već nastupao za Ušak i Olimpijakos, a kako stvari stoje naredna destnacija 31-godišnjeg kanadskog centra će biti Španija.

Kako prenose mediji sa Pirineja, Birč je postigao dogovor sa Đironom i ostalo je još da parafira saradnju. Ukoliko ne bude većih iznenađenja, bivši košarkaš Orlanda i Toronta će se pridružiti klubu Marka Gasola u španskoj ACB ligi.

Izabrane vesti

Birča posle koledža nije odabrao nijedan NBA tim, pa se kalio u Razvojnoj ligi, pre nego što se odlučio da za ugovor u najjačoj ligi sveta pokuša da se izbori kroz evropsku košarku. Prihvatio je poziv turskog Ušaka 2015. godine, pa se posle dobre sezone preselio u Olimpijakos, gde je sarađivao sa sadašnjim trenerom Crvene zvezde, Janisom Sferopulosom.

Posle samo jedne takmičarske godine u Pireju dobio je željeni poziv iz domovine i potpisao ugovor sa Orlandom. Na Floridi je proveo četiri sezone, pre engo što je otišao u Toronto, koji ga je pre godinu dana trejdovao u San Antonio u razmeni za Jakoba Peltla, ali nije upisao ni nastup za Sparse, koji su ga letos otpustili.

Iskusni centar iza sebe ima 282 ligaška nastupa u NBA, uz prosek od pet poena i 4,4 skoka, dok je u Evroligi odigrao 37 utakmica kao košarkaš Olimpijakosa i prosečno beležio 7,3 poena i 5,6 uhvaćenih lopti. Sada bi trebalo da se priključi ekipi Focisa Kacikarisa, gde će za minute, između ostalih, konkurisati i sa bivšim košarkašem Crvene zvezde i FMP-a, Stefanom Đorđevićem.


tagovi

Kem BirčKK Đirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara