Birčević ne može da pomogne reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 08:24

Povreda je učinila svoje

Sreda je dan do kada bi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević trebalo da saopšti skraćeni spisak imena za nadolazeće kvalifikacije, a prema informacijama Sportskog žurnala na istom neće biti Stefana Birčevića

Iskusni krilni centar i osvajač tri aktuelna reprezentativna srebra (Mundobasket 2014, Olimpijske igre 2016 i Evrobasket 2017) silom prilika nije u stanju da se odazove reprezentativnoj akciji i pomogne Orlovima u predstojećim mečevima sa Grčkom na Kritu 13. septembra i Estonijom u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić tri dana kasnije. Razlog je - povreda.
"Ne bih odbio poziv za reprezentaciju ni za živu glavu! Pa meni je državni tim dao mnogo više nego ja njemu. Hteo sam i pored povrede zadnjih ukrštenih ligamenata kolena da pokušam da se spremim za okupljanje reprezentacije. Međutim, ne ide kako sam priželjkivao. Čitavo leto sam dolazio iz mojih Šopića u Beograd u Fizio Vračar ne bi li oporavio koleno. Nadgledao je to i kondicioni trener državnog tima Mladen Mihailović, ali vreme oporavka ne može da se ubrza", rekao je Birčević za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Podsetimo, odranije je poznato da za državni tim u septembru neće igrati Nikola Jokić, mada razlog njegove odluke i dalje nije poznat. Tokom dana selektor Đorđević trebalo bi iz Los Anđelesa da dobije informaciju može li da računa na Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića, posle čega će i skratiti spisak. 

Srbija se nalazi u novoformiranoj Grupi L, rivali su joj Grčka, Izrael, Estonija, Nemačka i Gruzija. Tri prvoplaisrana tima izboriće plasman na završni turnir.

Aleksandar Đorđević sada može da računa na 22 igrača, a to su: 

Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers)Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real Madrid)Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Trento), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić (Partizan).

Foto: Star Sport


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019Stefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara