Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)
Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Bitna pobeda Alimpijevićevog Bešiktaša u Bursi, Simonović ni u protokolu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 18:41

Sastav iz Istanbula dobio na teškom gostovanju, dok pozajmljeni igrač Crvene zvezde nije bio u timu

Košarkaši Bešiktaša nastavili su sa odličnim rezultatima ove sezone, pošto su u 17. kolu Superlige upisali 13. pobedu. Slavili su na jednom od težih gostovanja, protiv Tofaša u Bursi 81:85 i nastavili poteru za vodećim Anadolu Efesom koji ima pobedu više, ali i meč manje (14-2). Do kraja runde bi ekipu Dušana Alimpijevića sa drugog mesta mogao da pomeri samo Fenerbahčea (13-3).

Verni Alimpijevićev vojnik, Derek Nidam (sarađivali i u Bursi dve godine), bio je najbolji pojedinac pobedničke ekipe sa 23 poena. Ispratili su ga Džona Metjuz i Met Mičel sa po 15 poena, dok je Jigit Arslan dodao 12. U timu nije bilo pozajmljenog igrača Crvene zvezde, Marka Simonovića.

Izabrane vesti

Reprezentativac Crne Gore je usled slabih izdanja u crveno-belom poslat kod bivšeg trenera Zvezde na kaljenje, ali nije bio uvšrten u tim na teškom gostovanju u Bursi, pošto su od stranih igrača prednost dobili Nidam, Metjuz, Mičel, Kajl Alman i Anhel Delgado (maksimum pet).

Simonović je od prelaska u Istanbul upisao jedan nastup i ostavio sasvim dobar utisak u trijumfu nad Darušafakom sa 11 poena, uz po tri skoka i asistencije. U Evrokupu je na dva nastupa ubeležio skupa 15 poena.

Kako bilo, ekipa srpskog stručnjaka je upisala vrednu pobedu protiv Tofaša, koji su po pravilu predvodili Amerikanci. Bivši igrač Bajerna Kasijus Vinston je ubacio 20 poena, Ostin Vajli je dodao 16, uz šest skokova, dok su dvocifreni bili i Džej Džej O'Brajen sa 14 i iskusni Markus Denmon sa 13 poena. Nije ipak bilo dovoljno da se upiše šest pobeda na domaćem terenu (5-3), dok je Bešiktaš došao do polovičnog učinka na gostovanjima (4-4).



tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašMarko SimonovićDerek NidamKK TofašTofaš Bursa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara