Đoko Šalić (MN press)
Đoko Šalić (MN press)

Bivši centar Partizana potpisao za francuskog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 17:06

Đoko Šalić će do kraja sezone igrati za Stad Rošele

Ekipa Stad Rošele, učesnik francuske Pro B lige, objavila je da je potpisala ugovor do kraja sezone sa Đokom Šalićem (27, 201 cm). Vlasnik četiri medalje sa kontinentalnih i planetarnih šampionata mlađih reprezentativnih katagorija i bivši centar Partizana u gradić na obali Atlantskog okeana stiže iz litvanskog Prijenaija.

Izabrane vesti

"Đoko je visok igrač, sa veoma dobrim osnovama i formacijom sa istoka. Ima jake ruke, dobar košarkaški koeficijent inteligencije i pouzdan šut sa distance, može i da širi protivničku odbrane. Impozantan je, sposoban da igra u srcu reketa. Njegova visina od 210 santimetara biće važna u našem odbrambenom sistemu. Timski je igrač koji će se dobro uklopiti u kolektiv i koji igra veoma dobro sa i bez lopte", nahvalio je trener Žilijen Kortej srpskog centra koji je ove sezone ispisivao dobre brojke u Litvaniji - 9,5 poena, 4,3 skoka.

Ipak, ostatak tima je bio loš. Nanizao je 13 poraza, bez pobede u domaćem šampionatu, pa je uprava kluba odlučila da rastereti budžet, odnosno da Šaliću dozvoli da promeni sredinu.

Podsećanja radi, Šalić, nekada talentovani centar koji je pažnju šire javnosti skrenuo kao junior sarajevskih Sparsa, prvi profesionalni ugovor je potpisao s Partizanom 2013. godine. Posle jedne sezone vratio se u Sparse, da bi ga zatim košarkaški put vodio u nikšićku Sutjesku, pa opet u Partizan, slovenački Helios, beogradski Dinamik, Mladost iz Mrkonjić Grada, poljski Šćećin, ukrajinski Čerkasi Mavpi i tuzlansku Slobodu.

Stad Rošele je posle nepotpunog 13. kola drugog francuskog ranga na deobi 12. mesta sa skorom 5-8, sa samo jednom pobedom manje od poslednje pozicije koja vodi u plej-of. Šampion Pro B lige plasiraće se direktno Pro A ligu, dok će ekipe od druge do devete pzicije raizigravati za jednu ulaznicu za elitu.


tagovi

Đoko ŠalićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara