Aleks Renfro (©fiba.basketball)
Aleks Renfro (©fiba.basketball)

Bivši igrač Partizana o klečanju u Burgosu: Tako se zahvaljujemo navijačima

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 22:11

Aleks Renfro se oglasio na društvenim mrežama nakon što je košarkaša javnost širom Evrope osudila potez prvog čoveka španskog kluba

Košarkaši San Pablo Burgosa ispali su iz španske ACB lige posle poraza od Fuenlabrade u poslednjem kolu. Dešavanja sa parketa ostala su u senci poteza Feliksa Sanča, koji je po okončanju susreta od igrača zatražio da kleknu i tako se izvine navijačima. Košarkaška javost i ljubitelji košarke su ga zbog toga osuli drvljem i kamenje, reagovali su i igrači šriom Starog kontinenta, a strasti je putem društvenim mreža pokušao da smiri prvotimac Aleks Renfro.

Bivši igrač Partizana je navršio drugu sezonu u dresu Burgosa, minule je podigao i pehar FIBA Lige šampiona, ali nije mogao da pomogne četi Paka Olmosa da opstane u Endesi. Iako potišten zbog ispadanja, odlučio je da se oglasi i pojasni čitavu situaciju.

Izabrane vesti

"Ispratio sam pisanja i komentare povodom onoga što se desilo juče posle utakmice. Hajde da vam pojasnim situaciju jer ljudi koji iskazuju svoje mišljenje možda ne znaju o čemu pričaju. Ovo mi je druga godina u Burgosu. Tradicija je da posle pobeda klečimo na terenu i slavimo sa navijačima koji su najbolji u ACB ligi i među najboljima u Evropi. Dvorana je stalno puna, gde god da se nalazimo na tabeli. To je naš način da im se zahvalimo. Juče nismo pobedili, ali upravo to se desilo. Kao prošle godine kada smo smo završili sezonu zbog poraza od Tenerifa kod kuće. Skupili smo se na centru terena po poslednji put i zahvalili se navijačima kao posle svake pobede. Ne mogu da pričam za predsednika i o njegovim potezima i namerama. Mora sam da se oglasi, ako već nije. Čitam kako su nam navijači zviždali i nisu nam pokazali poštovanje jer smo klečali. To nije istina. Brojne stvari su se dešavale u tom trenutku, ali sam prilično siguran da su zvižduci bili upućeni Fuenlabradi i njenim navijačima. Kada su napustili teren više se nisu čuli i ostali smo da se zahvalimo navijačima, kao i uvek", napisao je Renfro.

Jasno je da Amerikanac nije morao da se oglasi, ali nije želeo da ostane nem. Burgos zaista ima sjajnu podršku sa tribina, sigurno da nikom nije lako pao poraz koji je doveo do ispadanja iz ACB lige i to posle nekoliko sjajnih sezona (dve titule u FIBA Ligi šampiona). Predsednik Sančo se našao u centru kritika, sigurno da ga je izuzetno pogodio neuspeh, a posle Renfrovog izlaganja čini se da je i njegov potez pogrešno protumačen. Učinio je mnogo za klub, što je svojevremeno u razgovoru za Mozzart Sport pričao i bivši igrač ove španske ekipe Goran Huskić.

"Bitna stavka je predsednik kluba, jako ambiciozan i gladan uspeha. Konstantno je podizao projekat na viši nivo i plodovi njegovog rada se jasno vide", pričao je Huskić.



tagovi

Aleks RenfroSan Pablo BurgosGoran Huskić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara