Džoni O’Brajant (©Starsport)
Džoni O’Brajant (©Starsport)

Bivši igrač Zvezde Džoni O'Brajant se sa Filipina seli u Kinu

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.10.22. | 13:31

Amerikanac potpisao za Šangaj Šarkse

Kako prenosi italijanski Sportando, bivši košarkaš Crvene zvezde Džoni O'Brajant karijeru nastavlja u kineskoj CBA ligi. On je dogovorio saradnju sa Šangaj Šarksima, pa će promeniti sredinu posle samo šest odigranih utakmica na Filipinima.

Branio je boje Meraklo Boltsa i prosečno beležio 26 poena, uz 14,5 skokova. Posle odličnih partija obezbedio je prvi angažman u Kini.

Izabrane vesti

Američki košarkaš je na Malom Kalemegdanu proveo svega nekoliko meseci, ali odigrao važnu ulogu u osvajanju Kupa Radivoja Koraća. Beležio je 10,6 poena u ABA ligi i 11,3 u Evroligi.

Iz Zvezde je direktno otišao u Turk Telekom, pokušao da se kroz trening kamp izbori za mesto u Milvoki Baksima tokom leta prošle godine, ali nije uspeo. Zaigrao je O'Brajant potom u Južnoj Koreji gde je branio boje Vondžua, pre nego što je u avgustu tekuće godine potpisao za Boltse sa Filipina.

Svojevremeno 36. pik na NBA draftu je profesionalnu karijeru počeo u Milvokiju, kratko bio i član Denver Nagetsa i Šarlot Hornetsa, da bi na Stari kontinent stigao 2018. godine kada je potpisao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Bio je šampion Izraela i potom potpisao za Lokomotivu Kubanj za koju je nastupa pre dolaska u Crvenu zvezdu.



tagovi

Džoni O'Brajant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara