Amida Brajma (©AFP)
Amida Brajma (©AFP)

Bivši košarkaš Partizana kod Jokića u Denveru

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.10.23. | 13:13

Amida Brajma potpisao ugovor sa Nagetsima

Igrao je Amida Brajma za Partizan u završnici sezone 2017/18, nakon toga se kroz Razvojnu ligu borio za mesto u NBA, ali nije imao previše uspeha. Kratko je bio član Indijane, potom se vratio u Evropu i igrao za Ostende, pa zatim okusio i čari portorikanske lige, dok je minulu sezonu proveo u francuskom Burgu. Sada će imati priliku da se bori za mesto u redovima šampiona najjače lige sveta.

Kako je i zvanično obelodanjeno, Denver Nagetsi su potpisali ugovor sa 29-godišnjim centrom iz Gane, kao i sa Odijeze Tonijem i Džamorokom Piketom. Prethodno su prekinuli saradnju sa Armanom Frenklinom, Endruom Fankom i Solijem Boumom koji si imali ugovore za trening kamp. Američki novinar blizak dešavanjima u klubu iz Kolorada, Harison Vind, ističe da će pomenuti trio najverovatnije biti prosleđen filijali Nagetsa u Razvojnoj ligi, Grend Rapidsu.

Izabrane vesti

Brajma nije blistao prethodne sezone u Francuskoj. Beležio je sedam poena i četiri skoka po nastupu kao košarkaš Burga. Zato će mu šansa koju su mu ukazali Nagetsi bez dileme biti poslednja u karijeri da se dodvori NBA timovima.

Ovaj 29-godišnji košarkaš je pre profesionalne karijere četiri godine proveo na prestižnom Konektikat koledžu, a u redovima Haskija je delio teren i svlačionicu sa plejmejkerom Crvene zvezde Šabazom Nejpirom. Zajedno su 2014. osvojili i NCAA titulu.


tagovi

Amida BrajmaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara