Amida Brajma i Patrik Miler (Foto: MN Press)
Amida Brajma i Patrik Miler (Foto: MN Press)

Bivši košarkaši Partizan Mozzart Beta u novim avanturama: Brajma u Burgu, Miler u Bambergu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 15:00

Kratko su se zadržali u Humskoj i promenili veliki borj klubova po odlasku

Bivši centar Partizan Mozzart Beta Amida Brajma novo je pojačanje francuskog Burga. Prvi put će zaigrati u Francuskoj, pod vođstvom trenera kojeg je upoznao još 2018. u Letnjoj ligi - Frederikom Fatoom. Zajedno su bili članovi San Antoniovog tima.

Brajma je crno-beli dres nosio 2018. godine u periodu od nekoliko meseci. Bio mu je to prvi angažman van SAD, posle četiri godine na Jukonu i epizode u Ostin Sparsima (Razvojna liga).

Izabrane vesti

Igrao je potom ponovo u Razvojnoj ligi, ali za Fort Vejn Med Entse, a kratko bio i član Indijana Pejsersa u NBA (pet utakmica). Potom je bio u Portoriku, a prošle sezone u belgijskom Ostendeu.

Malo je nedostajalo da se u Humskoj sretne sa Patrikom Milerom. Snažni američki bek je u Paritzan stigao u septembru 2017. godine, ali već u januaru otišao u turksi Gazijantep. Brajma je sa crno-belima ugovor potpisao u aprilu 2018. godine.

Miler je posle epizoda u Srbiji i Turskoj igrao za Ulm u Nemačkoj, Bulazak u Francuskoj, Ironi Nes Zionu u Izraelu, Juventus iz Litvanije i donedavno Ćingdao Iglse iz Kine. Sada se vratio u Bundesligu i pojačao Bamberg.

U nemačkom šampionatu je kao član Ulma beležio 11,2 poena i 4,5 asistencije, pa u klubu veruju da su dobili veliko pojačanje.

"Donosim pozitivnu energiju, kvalitete lidera, odgovornost i iskustvo. Volim da dajem samopouzdanje saigračima. Biće mi značajno lakše da se adaptiram jer sam već igrao u Bundesligi. Na terenu koristim atletske sposobnosti, brz sam, čvrst i neko ko se oslanja na fizičku igru. Nisam sebičan i mirne sam naravi. Uvek želim da pobedim i bez pogovora slušam trenera i šta mu je potrebno od mene", rekao je Miler.



tagovi

Amida BrajmaPatrik MilerKK BurgBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara