"Majk Hansen sa sinom"
"Majk Hansen sa sinom"

Bivši reprezentativac Španije, veliki navijač SAD-a: Siguran sam da je Sale spremio iznenađenje za Amere

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.09.14. | 20:05

"Ne bi me iznenadilo ako bi Srbija pobedila", dodao je Majk Hansen...

Majk Hansen sa sinom

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Izabrane vesti

Ako vam ime Majk Hansen nije poznato, nemojte da brinete, verovatno ste jedni od mnogih. U pitanju je 44-godišnji bivši reprezentativac Španije, koji je karijeru proveo uglavnom po Pirineju i Nemačkoj. Prošao je sve mlađe kategorije Furije, koji je za seniorski tim Crvenih igrao na Evrobasketu 1991. u Rimu, kada je uzeo i bronzanu medalju. Bio je čak i na spisku Španije za Olimpijske igre u Barseloni, ali je ispao u poslednjem trenutku.

Na njega je novinar MOZZART Sporta naišao tokom šetnje oko Palate sportova, u potrazi za srpskim navijačima. Obučen u kompletnu američku opremu, Majk je sa sinom došao da pogleda susret SAD-a i Srbije, za koji tvrdi da će biti jako tesan.
"Verujte mi, znam da će biti neizvesna utakmica. Pošto sam bivši košarkaš, jako sam pratio Srbiju i Jugoslaviju svojevremeno i znam koliko dobar tim ima ova generacija. Saša je izrastao u velikog trenera i pokazao je da može mnogo. Siguran sam da je Amerima spremio iznenađenje i ne bi me iznenadilo ako bi Srbija pobedila. Ipak, mislim da je SAD jači tim i verujem da će uzeti zlato", rekao je Majk.

O tome ko je najbolji igrač Srbije u ovom trenutku nije imao ni trunku dvoumljenja. 
"Sigurno Miloš Teodosić! On je mozak ovog tima, pokretač igre i neko ko bi stvarno mogao da zada dosta problema Amerikancima. Bogdan Bogdanović je do sada odigrao izvrsno i od njega se može očekivati mnogo, a Bjelica je takođe sjajan. On je kompletan igrač koji može da se takmiči protiv tima kakav je američki", zaključio je Hansen. 

Za kraj dodao je da mu je velika čast što će moći da pogleda duel dva najbolja tima na turniru.
"Srbija je svojom igrom potpuno zaslužila da se nađe u finalu. Iako je mnogima to veliko čudo, meni uopšte nije. Znam kakva je košarkaška tradicija u vašoj zemlji i jako mi je drago zbog vas".

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMajk HansenMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara