Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (Foto: AFP)
Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (Foto: AFP)

Bjelica dodao so na ranu nemoćnim Pelikansima, nemilosrdni Voriorsi slavili sa 41 poenom viška (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 06.11.21. | 05:20

Niksi od minus 21 do pobede nad šampionom, Klipersi nadoknadili veliki zaostatak i ubedljivo slavili u Mineapolisu, uz dabl dabl Ivice Zupca, Bruklin u neizvesnoj završnici predvođen Kevinom Durantom srušio Detroit

Ne šali se Golden Stejt. Tim koji je dominirao ligom prethodih par godina ne uspeva da pronađe stari ritam, ali čini se da je ove sezone na dobrom putu da se vrati za staze stare slave. Posle osam odigranih utakmica, Ratnici imaju sedam pobeda. Poslednju su upisali u svojoj dvorani protiv Nju Orleans Pelikansa, koji su se posramljeni vratili kući - 126:85.

Nemanja Bjelica je za tri četvrtine ubacio pet poena, a onda je dodao gas u poslednjoj. Ubacio je dve dvojke, dodao i jednu dvojku, te je na kraju sakupio 13 poena, sedam skokova i tri asistencije. Još jedno kvalietno izdanje iskusni srpski reprezentativac zaokružio je sa dve blokade.

Izabrane vesti

Nisu se Voriorsi pošteno ni oznojili protiv nedoraslog rivala. Držali su se Pelikansi koliko toliko do druge polovine treće četvrtine i onda se predali. Prednost domaćina je rasla iz minuta u minut, što je Nju Orleans gotovo nepomično posmatrao.

Ponovo je mladi Džordan Pul predvodio Ratnike do pobede sa 26 poena, dok je Stef Kari pogodio svega pet šuteva, ali je meč uspeo da okonča sa 19 poena. Geri Pejton Drugi je dodao 17, a od Bjelice je efikasniji bio još samo Endru Vigins (16p). U poraženom sastavu prilično usamljen Jonas Valačijunas. Litvanski košarkaš je postigao 20 poena uz 15 skokova i četiri asistencije. Dvocifrenu su bili još samo Devonte Grejem sa 12 i Džoš Hart sa devet poena.

Devet mečeva odigrano je u noći između petka i subote, a najveću pažnju je na kraju privukao veliki preokret Njujork Niksa u Viskonsinu. Četa Toma Tibodoa je gubila sa 21 razlike protiv aktuelnog šampiona, ali je predvođena triom Džulijus Rendl - Derik Rouz - Er Džej Beret uspela da se vrati, preokrene i na kraju savlada Milvoki - 113:98.

Dobili su Baksi prvi kvartal sa 38:19 i činilo se da je susret u dvorani Milvokija već gotov. Početkom drugog kvartala domaćin stiže i do maksimalnih +21. A onda su Niksi konačno došli na meč. Manjim serijama su polako topili prednost rivala, ali je domaćin zahvaljujući sedam vezanih poena Džordana Nvore uspeo da odbije nalet gostiju i omogući aktuelnom šampionu da sa viškom od devet poena ode na odmor.

Vrlo brzo je u trećem kvartalu postalo da sastav iz Medison Skver Gardena preuzima konce igre u svoje ruke. Serijom osam tri gosti dolaze do izjednačenja, a onda uz pomoć Bereta i Rouza i do preokreta. Ekipe iz Velike jabuke sve dileme uspeva da otkloni serijom 14:0 u drugoj polovini odlučujućeg kvartala i upiše šesti trijumf u sezoni. Baksi su pretrpeli peti poraz i sada imaju negativan učinak (četiri pobede).

Sjajni Rendl je predvodi pobednički sastav sa 32 poena i 12 skokova. Rouz je dodao 23 poena uz osam skokova, dok je Er Džej Beret brojao do 20 (7sk). Milvoki je očekivano predvodio Janis Adetokunbo sa 25 poena, 22 je dodao Grejson Alen (odigrao sjajno prvo poluvreme), dok su dvocifreni bili i Džordan Nvora sa 13 i Džru Holidej sa 10 poena.



Los Anđeles Klipersi su loše otvorili meč sa Minesotom, gubili 20 razlike u jednom trenutku, ali su serijom 34:15 preokrenuli rezultat, na kraju došli i do ubedljive pobede - 104:84.

Pobednički sastav je sa 21 poenom i 11 skokova predvodio Pol Džordž, dok je pola koša manje dodao Redži Džekson. Sjajan i Ivica Zubac koji je okršaj sa Karlom Entonijem Taunsom okončao sa po 14 poena i skokova. Terens Man je brojao do 13, Nikola Batum ubacio 12 poena uz osam uhvaćenih lopti. Kod Timbervulvsa 20 poena Taunsa, 18 je dodao Malik Bizli, dok je 17 ubacio Entoni Edvards.

Neočekivano interesantan meč viđen je u Detroitu, s ozbirom da su Pistonsi u poslednji kvartal ušli sa 16 poena u zaostatku. Bruklin je bio nadomak novog trijumfa, ali se domaćin nije predavao. Ipak, nije četa Dvejna Kejsija smogla snage za preokret - 90:96.

Kevin Durant je ponovo pravi razliku u korist Netsa. Sjajni strelac je i u devetom meču u sezoni ubacio preko 20 poena - ovoga puta 29. Postizao je poene i u ključnim trenucima, kada su Pistonsi pokušavali da se vrate.

Popularnog Durantulu je sa 16 poena ispratio iskusni Lamarkus Oldridž. Blejk Grifin je dodao 13 poena, koliko je ubacio i Džejms Harden. Popularni Bradonja je upisao i tripl-dabl (po 10 asistencija i skokova), svoj 60. u karijeri. Tako je skočio na sedmo mesto večne liste i iza sebe ostavio legendarnog Lerija Birda. Interesantno je da mu je malo nedostajalo da upiše i kvadripl-dabl, s ozbirom da je u devet navrata uspeo da izgubi loptu.

Pistonse pored dobrog izdanja u poslednjoj deonici može da raduje i vrlo dobra partija prvog pika sa minulog drafta Kejda Kaningema. Talentovani bek je susret okončao sa 17 poena, četiri skoka i dve asistencije. Još se privikava na novi nivo, što pokazuje i činjenica da je imao šest izgubljenih lopti. Ispratio ga je Keli Olinik sa 14 poena i 10 skokova, 12 je dodao Sadik Bej, koliko je ubacio i iskusni Kori Džozef. Dvocifren sa 10 poena u poraženom sastavu i Frenk Džekson.

Neverovatan rasplet u Kanadi. Toronto je vodio čitavim tokom susreta, samo da bi ispustio pobedu u poslednjim sekundama. Klivlend je serijom 6:0 stigao do preokreta i prve prednosti na meču, imali su Reptorsi napad za trijumf, ali ni dva pokušaja nisu bila dovoljna domaćinu da slavi - 101:102.

Kavalirse je predvodio Darijus Garland sa 21 poenom, dok je 18 dodao ruki Evan Mobli. Džedi Osman odličan, bivši igrač Anadolu Efesa je dodao 17 poena, dok je Džeret Alen upisao dabl-dabl (16p, 15sk). Dvocifren i Riki Rubio sa 11 poena.

U poraženom sastavu najefikasni O Dži Anunobi sa 23 poena, 18 je dodao Fred Vanvlit, dok je pola koša manje ubacio Geri Trent Džunior. Ruki Skoti Barns, koji iz odbojke sa zvukom sirene nije uspeo da obezbedi Torontu pobedu, je brojao do 14, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Dalano Benton.

NBA

Subota

Detroit - Bruklin 90:96

/Kaningem 17 - Durant 29/

Orlando - San Antonio 89:102

/Entoni 21 - Mari 20/

Vašington - Memfis 115:87

/Herel 18 - Džekson Džunior 13/

Milvoki - Njujork 98:113

/Adetokunbo 25 - Rendl 32/

Toronto - Klivlend 101:102

/Anunobi 23 - Garland 21/

Minesota - LA Klipers 84:104

/Tauns 20 - Džordž 21/

Golden Stejt - Nju Orleans 126:85

/Pul 26 - Valančijunas 20/

Portland - Indijana 110:106

/Mekolum 27 - Mekonel 19/

Sakramento - Šarlot 140:110

/Hild 26 - Hejvord 25/



tagovi

Nemanja BjelicaGolden Stejt VoriorsDžordan PulNju Orleans PelikansJonas ValančijunasIvica ZubacLos Anđeles KlipersNjujork NiksDžulijus RendlDerik RouzBruklin NetsKevin DurantDžejms HardenDetroit PistonsKejd Kaningem

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara