Nikola Jokić i Nikola Vučević Foto: AFP
Nikola Jokić i Nikola Vučević Foto: AFP

Bjelica i Vučević čekaju trejd, a Jokić novog saigrača

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 10:43

Do kraja prelaznog roka u NBA ostalo manje od deset dana

Sa približavanjem kraja za transfere igrača iz jednog u drugi NBA tim, broj potencijalnih trgovina se rapidno povećava. Njih preko 60 se nalazi među željama uprava franšiza da ih angažuju ili da ih se otarase pre 25. marta, a od srpskih internacionalaca zasad se jedino pominje Nemanja Bjelica.

Nije tajna da bi Kingsi da se odreknu usluga poslednjeg Srbina na košarkakom dvoru u Sakramentu. Majami navodno sprema ponudu, jer u Bjelici vidi ne samo ojačavanje visoke linije u šutu za tri poena, već i dodatnog plejmejkera na terenu.

Izabrane vesti

Sreda, 1.00: (1,27) Majami (15,0) Klivlend (4,30)

Od Hita se ne razlikuju ni pogledi Golden Stejta, Bostona, Milvokija, Filadelfije i Indijane na Bjelicu, ali odgovor na pitanje na koju bi stranu on mogao da krene ne zavisi samo od želja tih ekipa, nego i od toga šta bi mogli da ponude Kingisma.

Kofere pre kraja isteka ugovora mogao bi da pakuje i Nikola Vučević koji je sjajnim igrama u poslednje tri sezone naterao čelnike ostalih timova da sve više zaviruju u dvorište Orlanda, ali bi to oklevanje moglo značajno da ih košta.

Čelnici Orlanda su obavestili kolege iz ostalih franšiza da je prikupljanje ponuda počelo, ali i da one u kojima ne stoji da su interesenti spremni da zauzvrat daju jenog igrača kalibra bar startera i prava na nekoliko prvih pikova, neće ni razmatrati.

Prvi su se javili Seltiksi koji već duže vreme slove za moguću Vučevićevu destinaciju. Čak su o njegovom angažovanju razmišljali i pre dve sezone kada je crnogorski centar upisao prvi ol-star nastup u karijeru... Ali odluka San Antonija da se raziđe sa Lamarkusom Oldridžom otvorila je Keltima još jednu mogućnost pojačavanja na visokim pozicijama...

Sreda, 0.30: (2,60) Boston (13,0) Juta (1,60)

Hitno pojačanje je potrebno i Denveru, čija je Uprava izgleda konačno shvatila da bez obzira što u svom timu ima najboljeg NBA igrača, Nikolu Jokića, teško da će sa aktuelnim sastavom ostvariti željeno. Sad je pitanje koga uzeti i šta ponuditi zauzvrat. Navodno pik su im bili Pi Džej Taker i Eron Gordon.

Prvi je otpao sa liste želja, jer ako je verovati Atletiku, Nagetsi ne bi da se takmiče sa 70 odsto ekipa u trci za krilnim centrom Raketa koje listom odbijaju ponude, čekajući da se pojavi ona "prava", iz Lejkersa, jer šampion izgleda može najviše da dâ.

Ni angažovanje drugoga ne bi malo koštalo Nagetse koji se spremaju da u zamenu za Gordona ponude Orlandu Gerija Herisa ili Vila Bartona, zatim Bola Bola, Ar Džej Hemptona i pravo izbora u prvoj rundi drafta. Ipak, ta cena bi bila mala, ukoliko bi Jokić i društvo napravili korak više od prošle sezone...

Posao ne samo oko ove, već bilo koje trgovine koja bi obezbedila da u Kolorado stigne neko iz više klase igrača komplikuje situacija sa Majklom Porterom Juniorom. Krilo Denvera koje na kraju sezone postaje ograničeno slobodan igrač, verovatno će tražiti maksimalan ugovor u visini od 163.000.590 dolara za pet godina (za igrača koji je manje od šest sezona u ligi).

Pojedini mediji smatraju da bi Nagetsi taj podatak mogli čak da iskorsite i gurnu Portera u neki od trejd blokova ukoliko se pojavi neko ime koje bi moglo da im obeća ekspres rezultat...

Sreda, 3.00: (1,80) Portland (12,5) Nju Orleans (2,25)

Za uspehom ne žuri Dalas, iako se prethdonih nedelja pominjalo da bi mogao da "stavi na tržište" Kristapsa Porzingisa jer su rezultati daleko lošiji od očekivanih i pored odličnih izdanja Luke Dončića.

"Nećemo da se upuštamo u trejdove do isteka prelaznog roka, osim ako nije u pitanju igrač koji bi mogao (značajno) da unapredi naši igru. Dakle, ako je neko spreman da nam to ponudi, spremni smo da razgovaramo o bilo kome. Ali, ako je reč o zameni radi zamene, to nas ne zanima", rekao je vlasnik Dalasa Mark Kjuban.

Mnogi su predsezonske promene u Dalasu okarakterisali kao želju Mavsa da na leto 2021. godine pripremi teren za eventualni dolazak neke od velikih zvezda.

"Nije tačno. Želeli smo odbranu, želeli smo čvrstinu, na kraju to smo i dobili", odmah je Kjuban stavio tačku na tu priču.

A da li će biti sledeće rečenice, pokazaće sledeće leto.


tagovi

Nikola JokićNikola VučevićNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara