Kajri Irving (AFP)
Kajri Irving (AFP)

Bog čuva Kajrija Irvinga, a Bruklin svoje milione

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 13:04

Ol-star Netsa bi zbog eventualnih sankcija mogao da se odluči za penziju i izgubi oko 200.000.000 dolara

Neizvesnost da li će Kajri Irving zaigrati za Bruklin ove sezone traje i dalje. Zapravo sve je dalja mogućnost da sedmostruki ol-star bek u skorije vreme obuče dres Netsa na zvaničnoj utakmici, jer nije ispunio glavni uslov - nije se vakcinisao protiv korona virusa. A izgleda da nema ni nameru da to učini.

Zbog toga ekipa ne sme, prema njujorškom zakonu, da mu dozvoli da bude prisutan u Barkli centru koji se smatra javnim objektom, za razliku od trenažnog kompleksa - privatnog poseda - u kome trenira sa saigračima.

Izabrane vesti

"Mislim da počinjemo da shvatamo da neće igrati utakmice kod kuće", rekao je trener Netsa Stiv Neš posle treninga koji je tim odradio pred navijačima u parku u Bruklinu, na kojem je bio i Irving, ali sa maskom.

Kanađanin je dodao da tim mora da ostane "fleksibilan i otvorenog uma kako bi pokušao da reši situaciju".

Irving pak ne pokazuje bilo kakvu fleksibilnost.

"Zaštićen sam od Boga, kao i moj narod. U ovome smo zajedno", poručio je sjajni bek preko Tvitera, ukazujući da neće da promeni mišljenje po pitanju vakcinisanja

A pitanje je hoće li ga promeniti uprava Netsa koja će mu od plate (ove sezone je minimalno 34.916.200 dolara) odbijati sve neodigrane mečeve. A njih je najmanje 41 u Bruklinu, još dve u Njujorku, te u jedna u San Francisku čije vlasti takođe zabranjuju ulazak u dvoranu nevakcinisanima.

Smanjenje plate bi, smatraju neki, moglo da inicira da se Irving već ove sezone, u 30-oj godini, penzioniše i tako izgubi ne samo kompletnu pomenutu sumu, nego i zagarantovanih 36.503.300 za sledeću sezonu.

Ali verovatno bi izgubio još oko 200.000.000 koliko bi mu Bruklin ponudio narednog leta za produžetak saradnje.

"Nadajmo se da ćemo ovo rešiti. Želimo da Kajri bude sa nama sve vreme, za utakmice, treninge... Teško je kada igrači ulaze i izlaze iz postave, a još teže je ako je to neko toliko važan kao što je Kajri", rekao je Kevin Durent koji je već pokušao da ubedi saigrača da se vakciniše. Ali bezuspešno...


tagovi

Kajri IrvingKevin DurantStiv NešBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara