Foto: AFP
Foto: AFP

Bogdanova 22 poena nedovoljna Atlanti, Buker i Šarić spržili Hokse

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 06:23

Srpski šuter odigrao jednu od najboljih partija ove sezone

Nije uspela Atlanta da dođe do veoma važne pobede u gostima protiv Finiksa (117:110), ali svakako će srpska haubica Bogdan Bogdanović imati razloga za zadovoljstvo. Jer, odigrao je protiv Sansa jednu od najboljih partija ove sezone i tako potvrdio da je u usponu forme.

Našao se Bogdan u prvoj postavi Hoksa uz Snela, Kolinsa, Kapelu i Janga, a na kraju je bio najefikasniji pojedinac svog tima.

Izabrane vesti

Završio je meč sa 22 poena, što znači da je ove sezone samo na jednom meču bio efikasniji, protiv Oklahome, kada je ubacio poen više. Može da bude zadovoljan šutem za tri poena 4/8, a ukupan šut iz igre bio mu je 8/18. Bogdanović je na sve ovo dodao i odličnih šest asistencija i još bolje tri ukradene lopte, kao i dva skoka što nije njegov primarni zadatak.

Ovakve igre sigurno mogu da povećaju Bogdanovo samopouzdanje, ali i da mu podignu kredit kod trenera. Odigrao je čak 37 minuta protiv Finiksa pa će i sa tom kategorijom biti zadovoljan. Prostora za napredak svakako ima, pa sa boljim procentima popularni Bogi može i do efikasnijih partija.

Bio je Bogdanović glavni krivac što Atlanta nije ranije položila oružje, već je to učinila pri kraju utakmice. Gubili su Hoksi i 16 razlike, a Bogdan je dobrom rolom i pogocima uspevao da održo Hokse. Ipak, duža klupa Finiksa i čak sedmorica dvocifrenih igrača su napravili prevagu.

Hoksi su se držali sve do rezultata 105:105 na dva minuta pre kraja, ali je onda odbrana popustila i tu je bio kraj, iako je Bogdan dao trojku za 109:108.

Pored Bogdanovića najefikasniji kod Hoksa bili su Kapela sa 14 poena i 16 skokova, te Tre Jang sa 19 poena, dok je Danilo Galinari ubacio 13 poena. Imali su šansu za trijumf, ali nisu izdržali.

Finiks su do pobede predvodili Devin Buker sa 21 poenom, jedan manje dao je Dario Šarić, Dže Krauder ubacio je 19, a po 12 su dodali Kris Pol i Toni Krejg.

Dodajmo i da je došlo do iznenađenja u sudaru Los Anđeles Klipersa i Orlanda, te da je Medžik uspeo da slavi u gostima sa 103:96. Iznenađujuće imajući u vidu da je Orlando posle trejdova ostao bez vodećih igrača u timu. Klipersima nije bilo dovoljno što je Kavaj Lenard ubacio 28 poena. Okeke je predvodio Orlando sa 18 poena.

NBA - rezultati

Vašington - Šarlot 104:11

/Hačimura 30 - Rozije 27/

Denver - Filadelfija 104:95

/Mari 30 - Megzi 13/

Los Anđeles Klipersi – Orlando 96:103

/Lenard 28 - Okeke 18/

Finiks – Atlanta 117:110

/Buker 21 - Bogdanović 22/



tagovi

Atlanta HoksBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara