NBA igrači, a problem što nisu sačuvali novac za crne dane?

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.20. | 19:54

Eto, i to je moguće

Mnogi zanju to, prvotimac Portlanda Si Džej Mekolum je školovani novinar, a to je pokazao u više navrata do sada. Ovu celu situaciju koja se događa zbog virusa korona probao je da objasni na svoj način.

Kao neko ko je sam NBA igrač, ima odličan uvid u sve što se dešava i zato je zanimljivo poslušati šta košarkaš Portlanda ima da nam kaže.

Izabrane vesti

Nismo mislili da i oni moraju, pored tolikih miliona, da čuvaju pare za crne dane.
Mislim da će dugoročno brojni igrači biti u velikim problemima. Ima onih koji su na minimalnim platama, ali i onih koji nisu čuvali novac za crne dane”, rekao je Mekolum.

Posle je dodatno pojasnio na šta misli...
Usudio bih se da kažem da 150 od ukupno 450 igrača živi od plate do plate. Mnogi od njih su pozajmljivali novac porodici, prijateljima i sada taj novac nemaju”.

A imao je i poruku za vlasnike NBA timova.
Znam da je novac koji zarađujem nemoguć za običnog čoveka, a isto tako novac koji u banci drže vlasnici klubova je nestvaran za mene. Ono što daje perspektivu, mene su potpisali na ugovor od stotinu miliona dolara, dakle to vam odaje utisak koliko zapravo novca imaju i neverovatno je da ne mogu da plate ljude koji naporno rade da bi se naše utakmice uopšte odigrale,” naglasio je Mekolum.

Jedno je sigurno, Mekolum nam je dao malo drugačiji pogled na celu situaciju. Biće od njega dobar novinar posle košarkaške karijere.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara