Bogdan Bogdanović (©Jacob Kupferman/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP)
Bogdan Bogdanović (©Jacob Kupferman/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP)

Bogdanović: Kod Duleta sam učio da postanem igrač, kod Žoca šta je poverenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 10:33

“Obradovića ne zanima ko si, on samo hoće da pobedi“, kaže as Atlante

Atlanta je oduševljena. Povreda Treja Janga dala je Bogdanu Bogdanoviću prostor da se raspuca. I raspucao se kako to samo on ume. Ona trojka sa osam metara osam sekundi pre kraja napada najbolje je to ilustrovala. Pogađao je preko ruku, iz driblinga, ubacio 32 poena. I nije samo ta utakmica. U poslednjih osam mečeva pre sudara sa Torontom – u kome je ubacio 23 poena – u proseku beleži 21,6 koševa po meču uz 4,5 skokova i 4,4 asistencija. Uz maestralan procenat šuta iz igre.

Veleobrt u poređenju sa početkom sezone u Sakramentu u kome je utakmice počinjao sa klupe. Imao je i onu povredu kolena, pa promenu trenera koja mu nije prijala. Međutim, imao je ranije trenere od kojih je naučio šta znači predan rad. O tome je govorio u podkastu Kajla Hajnsa i posebno istakao lekcije Željka Obradovića.

Izabrane vesti

Kod Duška Vujoševića sam više radio na sopstvenoj igri. On me je učio te neke individualne stvari. A Željko je tip koji želi da pobedi. Njega ne zanima ko si. Ako možeš da igraš – igraš. Ako možeš da pomogneš timu da pobedi – igraš. Nema sakrivanja. On očekuje od igrača da dobijaju utakmice. Ne zanimaju ga ugovori, godine. Kad si na terenu tu si da pobediš“, rekao je Bogdanović.

Još detaljnije...

Mnogo sam naučio od njega. O samoj igri, kako da čitam igru, kako da gledam utakmicu na drugačiji način. Ne kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali... Jednostavno tada to nisam shvatao. Nisam video da postoji i druga mogućnost. Kada radiš na svojoj igri misliš: ’Ako ne pogodim, nisam dobar’. Kod Željka sam naučio drugu stranu medalje... poverenje između igrača. Ono čini košarku jednostavnom, jednostavnom za tebe. Ti i ja zajedno. To me je naučio“.

Ko nije učio...

Ko hoće da igra na svoj način – ne igra. I kada sam ja pokušao da igram na svoj način, jasno mi je to stavio do znanja. Ne samo meni, svakome. To je ono što mi se dopadalo kod njega. U početku naravno nije. Niko to ne voli na početku. Ali onda počneš dobro da se osećaš, svi se dobro osećaju i shvatiš o čemu se radi“.

Shvataju i u Atlanti sada kakvog su asa dobili. Samo još da mu ostave taj prostor da pokaže koliko može i kada se svi saigrači oporave.



tagovi

Bogdan BogdanovićŽeljko ObradovićDuško VujoševićAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara