""
""

Bogdanović: Podlegli smo pritisku četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.13. | 21:10

Pokazali smo veoma loše lice danas. Zbog nova dva boda nalazimo se u dobroj poziciji, ali igra protiv Belgije nas je ipak malo zabrinula. Ako hoćemo da postignemo neki ozbiljniji rezultat, moramo daleko bolje da radimo i igramo“, dodao je Stefan Marković

Posle vrlo teške utakmice sa Belgijom, mladi košarkaši Srbije u glas su rekli da su “podlegli pritisku četvrtfinala“. Kako bilo, u izuzetno bitnoj pobedi za nas Stefan Marković je odigrao sjajnu rolu – 15 poena (3/4 za tri) i dobra igra u odbrani krasili su bivšeg košarkaša Valensije.
“Veliki cilj smo ostvarili ulaskom u četvrtfinale Evrobasketa i to je odlično za nas. Ali, sve ostalo je bilo loše. Pokazali smo veoma loše lice danas. Zbog nova dva boda nalazimo se u dobroj poziciji, ali igra protiv Belgije nas je ipak malo zabrinula. Ako hoćemo da postignemo neki ozbiljniji rezultat, moramo daleko bolje da radimo i igramo“, rekao je Marković.

Supertalentovani bek Bogdan Bogdanović složio se sa svojim nešto starijim kolegom, dodavši kako smatra da je ovo bila veoma teška utakmica za Srbiju.
“Pre svega moram da se zahvalim navijačima koji su došli iz Srbije da nas bodre. Mislim da smo podlegli pritisku četvrtfinala. Očekivalo se od nas da dobijemo ovaj duel pa nam je to unelo nervozu. Loše smo otvorili meč i onda smo se jedno vreme dosta mučili. Uspeli smo u jednom trenutku da se odvojimo na devet poena razlike, ali su nam se ponovo opasno približili posle trojke i košem uz faul. Promašili smo dosta zicera i otvorenih šuteva. Teška je ovo utakmica bila za nas dok su oni, sa druge strane igrali bez pritiska“, konstatovao je Bogdanović.

Izabrane vesti

Kapiten Nenad Krstić svestan je da ovaj tim mora mnogo stvari da popravi ako želi uspeh.
“Možda smo bili pod malim pritiskom na samom početku, jer smo znali da nam je ovo veoma važna utakmica. Ipak, na kraju smo uspeli da ostvarimo pobedu i mislim da dobri timovi nađu način da pobede i kada im ne ide. Imamo mnogo stvari da popravimo, sada ovo moramo da zaboravimo i da se okrenemo Ukrajini“, zaključio je Krstić.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Bogdan BogdanovićEurobasket 2013eurobasket2013košarkaška reprezentacija SrbijeSrbijaStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara