Bogdan Bogdanović (AFP)
Bogdan Bogdanović (AFP)

Bogdanović promašivao kada se lomilo, Sijakam srušio Atlantinu pobedničku seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 04:27

Srpski košarkaš upisao 19 poena i devet skokova za 32 minuta na terenu, ali u poslednja dva minuta igre promašio dva bitna šuta

U naletu su poslednjih desetak dana bili košarkaši Atlante. Vezali su pet pobeda od kojih četiri sa dvocifrenom razlikom, ali ih je večeras zaustavio Toronto uz pomoć all-around partije Paskala Sijakama. Mogla je utakmica da prevagne na obe strane i naročito neizvesno je bilo u poslednja dva minuta, kada je Bogdan Bogdanovića preuzimao odgovornost, ali promašio dva bitna šuta - 118:108.

Srpski bek je nekih 130 sekundi pre kraja utakmice mogao da se digne na šut za tri, odlučio je da finitira i zakomplikovao sebi život. Sijakam i Ačijuva su ga udvojili, a on iz izuzetno teške pozicije poslao loptu na vrh tabele. Pola minuta kasnije Bogdanović je odapeo iz ćoška za tri poena, ali lopta nije htela kroz obruč, a Atlantu je već u narednom napadu, pogođenom trojkom kaznio Fred Fanflit kojeg je sjajno proigrao, večeras svemoćni Sijakam.

Izabrane vesti

Odvojili su se Reptorsi tada na 108:103, Tre Jang u ranoj fazi napada minut pre kraja pokušao da uhvati priključak trojkom sa preko devet metara, ali kako je promašio nije bilo druge nego da se Kamerunac koji je uhvatio loptu faulira. Sijakam je pogodio oba penala, a poslednji minut obeležila je penal završnica koja se uspešno završila za Toronto.

Bogdanović je utakmicu završio sa 19 poena, devet skokova i tri asistencije, vrlo dobro je gađao van linije 7,24 odakle je provukao pet lopti kroz obruč iz 12 pokušaja, ali kada se sve sabere i oduzme, nije blistao u šutu - pogodio ih je svega sedam iz 17 pokušaja. Tre Jang je bio najefikasniji pojedinac Atlante sa 26 poena, uz to je dodao i 15 asistencija, ali obojicu je zasenio maestralni Sijakam koji je dominirao na obe strane terena. Postigao je Kamerunac 33 poena, uhvatio 13 lopti, podelio još šest asistencija. Odigrao sjajnu odbranu nad Bogdanovićem u ključnim trenucima.

Do poslednje deonice nijedan od timova nije imao dvocifrenu prednost, Toronto se odlepio početkom odlučujuće, stekao u jednom trenutku i maksimalnih plus 12, ali gosti nisu odustajali. Ipak, nedostajalo im je koncentracije i boljih timskih rešenja iako su na nivou čitavog meča imali 31 asistenciju, čak 11 više od rivala. Toronto je za to vreme bio izrazito dominantan u skoku, te sa ukupno 60, uhvatio čak 17 lopti više od ekipe Nejta Mekmilana.

Najlepši potez na utakmici izveo je Nigerijac Prešs Ačijuva koji je sredinom druge donice silovito zakucao preko Onjeke Okongvua i stavio ga na poster.



tagovi

AtlantaTre JangBogdan BogdanovićPaskal Sjakam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara