Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanović sa 32 poena do rekorda sezone, umalo i karijere! Bogdan + Jang = 77 u Medison Skver Gardenu

Vreme čitanja: 5min | sre. 23.03.22. | 02:46

Čuvena njujorška dvorana videla najbolje veče srpskog asa u ovoj sezoni, te novi maksimum prve violine Hoksa na ovom mestu

Kakvo veče - čudesno veče Bogdana Bogdanovića u Medison Skver Gardenu! Legendarna njujorška dvorana tokom bogate istorije videla je brojna velika dela najvećih košarkaških umova, a svoj pečat ostavio je i srpski snajperista! Pao je rekord sezone, umalo i rekord karijere. Bogdanović je zajedno sa Trejem Jangom predvodio Atlantu do važne pobede u Njujorku protiv Niksa rezultatom 117:111 (30:34, 34:24, 23:31, 30:22) i to na spektakularan način. Dvojica vodećih igrača Hoksa zajedno su iskombinovali čak 77 poena iliti daleko više od pola ukupnog timskog učinka i uz to obojica su imali preko 50 odsto šuta iz igre što je krajnje impresivno. Ubacili su 11 trojki uz zajedničkih 53,3 odsto iz igre. Poređenja radi, ostatak ekipe skupio je 40 poena uz 44 odsto preciznosti i četiri dalekometna hica, najviše zaslugom Kevina Hertera koji ih je pogodio tri.

Bogdan je utakmicu završio sa 32 poena 11/20 iz igre) uključujući i četiri trojke iz deset pokušaja za nešto više od 34 minuta na parketu, te četiri skoka i tri asitencije, od čega je prva bila "a la Nikola Jokić" - preko celog terena za Janga za alej-up uz zvuk sirene. Srpski reprezentativac izbrojao je rekord sezone i popravio učinak koji je pre samo nekoliko dana postavio u pobedi nad Memfisom kada je stao na 30 poena. Umalo da padne i rekord karijere koji će još neko vreme iznositi 35 poena.

Izabrane vesti

Fantastičnim igrama u poslednje tri utakmice Bogdan Bogdanović dobio je jak vetar za sam finiš ligaškog dela u kojem se Atlanta i dalje grčevito bori za plasman u plej-of i trenutno su u zoni plej-in turnira. Podsetimo, posle 30 poena Grizlisima Bogdanović je dao još 21 u porazu od Nju Orleansa. U poslednjih pet utakmica na proseku je od 20,8 poena kao prvi igrač sa klupe, a treba posebno istaći i da je uoči početka utakmice njegovo učešće bilo pod znakom pitanja zbog problema sa kvadricepsom koji ga muče već neko vreme...

Što se večerašnje utakmice tiče, osvajač svih medalja u selektorskoj eri Saše Đorđevića na klupi Srbije odigrao je briljantno prvo poluvreme koje je završio sa 19 poena i već tada se videlo koliko je zapravo raspoložen za igru i protiv Niksa. Nije ga šut hteo u trećoj deonici toliko, ali kada je bilo najvažnije počeo je ponovo da rešeta i izrastao u jednog od heroja veličanstvene pobede Hoksa. Pogodio je i važnu trojku iz ugla kojom je vratio svoju ekipu u vođstvo rezultatom 108:105 pred završna dva minuta utakmice i istom u paramparčad razbio nade Niksa da mogu pred svojom publikom do pobede.

Vrhunsko izdanje Bogdana Bogdanovića mogao je da zaseni samo jedan čovek – Trej Jang. Neće se šampion Evrope sa Fenerbahčeom 2017. ljutiti na Janga što mu je ukrao šou, pogotovo jer su zajedno izdejstvovali ovu pobedu. Jang je sa 45 poena (13/25 iz igre, 7/15 za tri) ponovo dirigovao igrom Atlante, a dopisao je još osam asistencija i jednu uhvaćenu loptu. Ubeležio je rekord karijere u Medison Skver Gardenu, a brzo je pokazao koliko je raspoložen za igru. Pogađao je trojke sa svojih pozicija, daleko izvan propisane linije za tri poena, a kada je jednom lopta počela da ulazi, teško je bilo očekivati da Niksi bez Rendla, Rouza, Vokera, Noela i Rediša mogu da odgovore.

Utakmica je bila takva da su oba tima prošla kroz velike amplitude. Prvo su Niksi vodili sa 12 razlike, posle čega su ih pocepali Bogdanović i Jang trojkama i istopili minus, u trećoj deonici su Hoksi imali +11, ali su im procenti šuta toliko opali da je domaćin stigao i prestigao sa toliko lakoćom da je na startu poslednje četvrtine otišao i na deset razlike (99:89). Ali, sa Herterovim hicima probudili su se i gosti koje su ubrzo Bogdanović i Jang poveli do pobede.

Herter je trijumfu doprineo sa 14 poena, osam skokova i četiri asistencije. Odličnu rolu, pre svega defanzivnu imao je Klint Kapela, dok je Danilo Galinari imao po 10 poena i skokova. Kod domaćina Ar Džej Beret ubacio je 30 poena uz 13 uhvaćenih lopti, dok je Alek Burks dopisao 21, a Imanuel Kvikli 17 poena.

Golden Stejt bez Stefa Karija definitivno nije ni dovoljno konkurentan tim, a ni blizu kandidata za titulu. Treći uzastopni poraz, ovog puta od Orlanda na Floridi koji je slavio sa tesnih 94:90. Četvrtu uzastopnu sezonu Voriorsi završavaju sa porazom od Orlanda u gostima, a treći put u ovom nizu to su učinili tako što su prokockali dvocifrenu prednost.

Domaćin je kao gumicom obrisao deficit od 14 poena. Vendel Karter predvodio je Medžik sa 19 poena i osam skokova, Franc Vagner dodao je poen manje. kod Gostiju Džordan Pul imao je 26 poena, dok je Klej Tompson stao na 15 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je 14 minuta i imao jedan poen, uz četiri skoka i asistenciju.

Milvoki je brzo zaboravio na ono što se desilo u Mineapolisu pre četiri dana i deklasirao Čikago Bulse sa 28 razlike – 126:98 (33:20, 26:23, 32:26, 35:29).

Vratio se Janis – odmah je sve mnogo lakše. Nije bilo Adetokunba u pomenutom porazu od Vukova jer je odmarao kako bi sanirao upalu kolena. Večeras je predvodio Bakse do ubedljive pobede dominantnom rolom – 25 poena, 17 skokoa i pet asistencija za manje od 30 minuta na parketu! Prvi strelac utakmice i ekipe ipak je bio Džru Holidej koji je uz 27 poena imao i sedam završnih dodavanja. Kod gostiju blistao je Nikola Vučević sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti za 32 minuta u igri.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Milvoki je ovde posao odradio gotovo sa pola snage. Posle prve deonice bilo je 13 razlike, u drugom kvartalu distanca je iznosila i 26 poena (59:33), da bi u poslednjoj četvrtini išla i do maksimalnih +35 kod rezultata 124:89. Bulsi jesu ubacili trojku više od protivnika (13-12), ali je domaćin apsolutno dominirao u svim ostalim statističkim parametrima.

NBA - REZULTATI

Orlando – Golden Stejt 94:90

/Karter 19 – Pul 26/

Njujork – Atlanta 111:117

/Beret 30 – Jang 45/

Milvoki – Čikago 126:98

/Holidej 27 – Vučevič 22/

Denver – LA Klipers 127:115

/Jokić 30 – Man 24/



tagovi

Bogdan BogdanovićTrej JangAtlanta HoksNBA ligaGolden Stejt VoriorsOrlando MedžikNemanja Bjelica

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara