Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanovićev skroman debi u Atlanti, Orlandu pobeda u neizvesnoj završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 03:45

Srpski košarkaš za 23 minuta ubacio devet poena u porazu Hoksa na startu NBA predsezone

Nova epizoda u karijeri Bogdana Bogdanovića zvanično je počela. Nešto više od dve nedelje otkako je sa Atlantom potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72.000.000 američkih dolara, srpski košarkaš debitovao je za novi tim. U prvom meču NBA predsezone klub iz Džordžije poražen je na svom terenu u uzbudljivom meču od Orlanda – 112:116.

Međutim, pored samog poraza svog tima na debiju, ne može Bogdanović da bude preterano zadovoljan ni individualnim izdanjem. A delovalo je obećavajuće na početku. Doskorašnji košarkaš Sakramenta našao se od starta na parketu i već u uvodnim minutima step-bekom "otvorio" račun u Stejt Farm Areni, odmah potom prikupio i defanzivni skok, ali je od tog trenutka ušao u seriju promašaja i rezonski, kako je meč odmicao, odlučio da ne forsira onda kada baš i ne ide.

Izabrane vesti

Prvu trojku, ujedno i jedinu na meču, iz pet pokušaja, pogodio je početkom treće deonice, a meč završio desetak minuta pre kraja. Kako je trener Hoksa Lojd Pirs ravnomerno raspodelio minutažu među svojim igračima, Bogdanović je za 23 minuta upisao devet poena, četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu, uz procenat šuta iz igre 3/10.

A meč – pravi takmičarski. Doduše, jeste Orlando vodio u većem delu meča, krajem prve četvrtine imao 13 poena prednosti, u finišu treće i maksimalnih 14, ali je Atlanta, nošena pre svih DeAndre Hanterom (18 peona), još jednim debitantom Danilom Galinarijem, ali i Džošom Kolinsomobojica završili meč sa 14 poena – uspevala da uhvati priključak. Na 3:40 do kraja čak su Hoksi i poveli, ali je ubrzo usledila serija promašaja i izgubljenih lopti, koje su zajedničkim snagama umeli da kazne Robert Frenks i Džornad Boun i odvedu Medžik do trijumfa na startu predsezone.

U redovima Orlanda su čak šestorica košarkaša meč završila sa dvocifrenim brojem poena. Prednjačio je Nikola Vučević koji je pored 18 koševa upisao i 11 skokova, dok je četiri poena manje od crnogorskog košarkaša ubacio Dvejn Bejkon.

NBA - PREDSEZONA

Subota

Atlanta - Orlando 112:116

/Hanter 18 - Vučević 18/

Detroit - Njujork Niks 84:90

/Mihajljuk 14, Bej 14 - Beret 15/


tagovi

Atlanta HoksOrlando MedžikBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara