Arijan Lakić (©MN Press)
Arijan Lakić (©MN Press)

Borac ima svog Lautara: Plej iz Argentine i Zvezdin zlatni reprezentativac u Čačku za Superligu

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.05.21. | 17:33

Dva pojačanja dobio Marko Marinović

Približava se polako vreme početka doigravanja košarkaške Superlige Srbije, a Borac Čačak polako kompletira sastav s kojim će da nastupi u četvrtfinalu.

Naime, Marko Marinović dobio je dva pojačanja na bekovskim pozicijama pošto su ugovore potpisali argentinski plejmejker Lautaro Lopez i nekada velika nada Crvene zvezde Arijan Lakić.

Izabrane vesti

Četvrtak, 04.00: (1,60) LA Lejkers (13,0) Golden Stejt (2,60)

Lopez ima 21 godinu, igra na poziciji organizatora igre, a sezonu je proveo u Interu iz Bratislave gde je na 36 utakmica beležio 18 poena i po 7,3 asistencije i skoka. Bolje obaveštenim pratiocima dešavanja u košarkaškoj Evropi Lopeza pamte kao igrača iz podmlatka Baskonije gde je proveo dve godine (2017-2019) pre nego što je prebačen u prvi tim kluba iz Vitorije. Odigrao je čak i jednu utakmicu Evrolige u prošloj sezoni, ali je onda karijeru nastavio u Slovačkoj.

Arijan Lakić je svojevremeno viđen kao najtalentovaniji igrač svoje generacije i očekivalo se da bude jedan od prvotimaca Crvene zvezde. Na tom putu isprečila se teška povreda leđa zbog koje nije igrao 15 meseci. Početkom decembra 2019. otišao je na pozajmicu u Vrijednosnice Osijek.

Lakić je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2018. godine u ekipi sa kasnijim MVP turnira Markom Pecarskim, te Filipom Petruševim, Urošem Trifunovićem, Zoranom Paunovićem...



tagovi

KK Borac ČačakArijan Lakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara