Šenon Šorter i Hanter Hejl (Foto: Borac/Duško Radišić)
Šenon Šorter i Hanter Hejl (Foto: Borac/Duško Radišić)

Borac ispustio preokret sa crte i dao nadu Splitu: Perković i Barič trojkama overili pobedu u Čačku

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 17:39

Uspela je ekipa Marka Marinovića da zaustavi najboljeg igrača ekipe iz Dalmacije, uprkos ne tako blistavoj igri sačuvala šanse do samog kraja, ali nije imala snage za preokret i deveti trijumf u sezoni

Rodila se nada u Čačku da bi Borac mogao da se potuče i za poziciju u plej-ofu posle serije dobrih rezultata. Ugasio ju je Split trijumfom kraj Morave, sa osmoricom igrača u rotaciji - 64:59.

Ostala je ekipa Marka Marinovića na osam trijumfa, pretrpela 13. poraz. Prilično je sigurna kada je borba za opstanak u pitanju, ali o nečemu višem posle današnjeg susreta ne može da teži. Splićani su sa druge strane posle pete pobede (17 poraza) uspeli da se odvoje od poslednjeplasirane Krke, ali i dalje prilično kaskaju za bezbednom zonom.

Izabrane vesti

Tvrdo i vrlo borbeno od starta susreta. Teško su i jedni i drugi dolazili do poena, ali se činilo da Borac kontroliše dešavanja na terenu. Serijom trojki krajem trećeg, a potom i četvrtog kvartala gosti su ipak slomili Marinovićeve izabranike i zasluženo došli do pobede. Sve je moglo da bude drugačije da su košarkaši ekipe iz Čačka bili skoncentrisaniji prilikom izvođenja penala. Izveli su 21, pogodili samo 12. Posebno su bolni bili promašaji Dude Sanadzea i Lautara Lopeza u samoj završnici.

Pobednički sastav je sa 16 poena predvodio Toni Perković (8as), a sjajan je bio i Karlo Žganec sa po 13 poena i uhvaćenih lopti (indeks 27). Imao je i bitnu krađu u završnici, kada je oteo loptu Hanteru Hejlu i sprečio Borac da u potpunosti uhvati priključak. U redovima ekipe iz Šumadije vrlo dobar meč odigrao je Argentinac Lopez, upisao 13 poena uz devet skokova, ali nije bio dovoljno. Hejl je dodao 10 uz sedam uhvaćenih lopti, Gruzin Sanadze je brojao do 12 (5sk). Marinović nije mogao da računa na Marka Pecarskog, pa je veliki teret na centarskoj poziciji izneo Ivan Marinković, ali je susret okončao sa šest promašaja za dva poena. Brojao je do osam uz četiri skoka.

Domaćin je na veliki odmor otišao sa dva poena viška, da bi sredinom treće deonice serijom 11:0 stigao do preokreta i velikih osam poena viška. Split se nije dao predati. Odgovorio je serijom 12:0 i preokrenuo rezultat, pogađali su redom Kedžo, Perković, Kovačević i Barič. Na poslednju pauzu otišlo se sa +5 za goste.

U prva četiri minuta odlučujuće deonice viđena su samo po dva poena na obe strane. Sastav iz Dalmacije je čuvao prednost, ali se Borac nije predavao. Mogao je domaćin do peokreta, iako je posle trojke Perkovića gubio sa sedam razlike sredinom četvrtine. Lopez je polovičnim učinkom sa linije penala propustio priliku da zaostatak svede na tri poena, potom je Sanadze takođe ubacio samo jedan penal. Da su bili precizni, domaćin bi bio na pola koša minusa. A onda je Nejc Barič na ulasku u poslednja tri minuta bacio fintom čuvara na kolena, pogodio trojku i kaznio Borac za promašaje sa crte. Gosti su potom slobodnim bacanjima samo potvrdili pobedu.

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 77:92

/Mavra 17 - Pulen 22/

Partizan - Igokea 83:70

/Panter 20 - Voler 19/

Studentski centar - Budućnost 89:84

/Kamenjaš 17 - Kobs 17/

Nedelja

Mega Mozzart - Mornar Bar 70:83

/Jović 19 - Mihailović 46/

Krka - FMP 60:93

/Stipčević 15 - Džons 19/

Ponedeljak

Borac - Split 59:64

/Lopez 13 - Perković 16/

19.00: (5,00) Cibona (19,0) Crvena zvezda (1,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK Borac ČačakKK SplitHanter HejlIvan MarinkovićMarko MarinovićLautaro LopezDuda Sanadze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara