Lautaro Lopez (©KK Borac)
Lautaro Lopez (©KK Borac)

Borac je produžio saradnju sa Lautarom Lopezom

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.06.21. | 20:59

Argentinac ostaje u Čačku još godinu dana

Mada je Superliga u punom jeku, KK Borac je već počeo da sklapa tim za narednu sezonu.

Nakon što je produžena saradnja sa Dudom Sanadzeom, a pride je prvom timu priključeno pet kadeta, ugovor je parafiran sa Lautarom Tomasom Lopezom (188, 1999), mladim organizatorom igre.

Izabrane vesti

Plejmejker poreklom iz Argentine stigao je u Borac u vreme pauze između okončanja ABA lige i starta Superlige. Pre početka domaćeg takmičenja potpisao je ugovor do kraja lige, uz opciju produžetka saradnje. Pošto je više nego očigledno oduševio upravu kluba, trenera Marka Marinovića, kao i ostatak stručnog štaba, saradnja je nastavljena, ovog puta na godinu dana.

Lopez je do sada pokazao zavidno košarkaško znanje. Njegov košgeterski učinak na utakmicama sa FMP-om i Crvenom zvezdom, lucidne asistencije i dobar pregled igre impresionirale su zaljubljenike u košarku u Čačku, ali i šire. Nema sumnje, on će biti ogromno pojačanje naredne sezone, u kojoj će Borac ponovo nastupati u ABA eliti. 

Inače, pre Borca Lopez je nastupao za mlađe kategorije Baskonije, kada je i privukao pažnju košarkaške javnosti. Takođe, upisao je i minute za slavni tim iz Španije. U Čačak je došao iz Intera iz Bratislave.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK BoracLautaro LopezABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara