Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Borac Mozzart potonuo u Baru

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 21:35

Mornar slavio 104:99 u izuzetno bitnom meču 21. kola ABA lige

Nije uspeo Borac Mozzart da slavi u Baru. Reč je o susretu koji je imao ogromnu važnost za oba tabora, jer silno žele da se što više odvoje od začelja tabele i tako mirno dočekaju kraj ligaškog dela takmičenja. Ali pošto pobednik može biti samo jedan, ovog puta se lovorikama okitio Mornar, koji je slavio skorom 104:99.

Sjajnim prodorom i košem Hejla otvoren je susret. Za njim je poentirao njegov zemljak Boldvin, a potom i Čarapić, tako da je Borac imao dobar početak. Ali na drugoj strani Mornar je imao raspoloženog Vranješa, tako da je otvaranje utakmice obilovalo koševima. U nastavku je domaćin prvi dodao gas, pa je preko svog kapitena došao do prve osetnije prednosti (15:8). Tačku na seriju rivala stavio je Boldvin pogotkom sa distance. Njegov primer sledio je Tomašević, tako da je gledana idilična košarka oba tima, prelepa za gledanje. Drugi deo četvrtine nije toliko obilovao uspešnom realizacijom, što je donekle više pogodovalo Mornaru, koji je uspeo da zadrži prednost na svojoj strani semafora.

Izabrane vesti

Početak druge deonice obeležili su centri, Gagić na jednoj, a Džons na drugoj strani. Uskoro su im se pridružili još neki saigrači, tako da je ponovo igrana lepršava i dopadljiva košarka. Iz minuta u minut Borac je u stopu pratio Mornar, tako da je bio blizu da preokrene rezultat. A kada je Radonjić vezao dva učinkovita napada polovinom deonice, Borac je došao do minimalnog vođstva (39:40). Ipak, nije trebalo dugo čekati na odgovor Mornara, koji je uspeo da vrati prednost u svoje ruke, a dobacio je do plus osam (51:43). Čačani su želeli da odgovore i ponovo vrate egal stanje. Polako, ali sigurno, u tome su i uspeli, pa su serijom 10:0 preveli rezultat u svoju korist (53:55). Zbog toga je, sa pravom, zadovoljniji otišao na veliki odmor.

Đoković je sa pet vezanih poena otvorio drugo poluvreme. Ujedno, Mornar je ponovo došao do vođstva. S druge strane, Borac je nanizao nekoliko grešaka i promašaja, tako da nije bio u dobroj poziciji. Posle gotovo dva minuta i gosti su poentirali, tako da su se odvojili od početne tačke. Od tog momenta Borac se malo razdrmao, pa je došao do malo boljeg učinka u ofanzivi. Ali Mornar je uspevao da drži preimućstvo u svojim rukama, bez obzira na pokušaje Čačana da to promene. Štaviše, polovinom deonice domaćin je došao do plus sedam (73:66). Ipak, Borac je imao dovoljno snage da odgovori, pa je sprečio rivala da se značajnije odlepi. Štaviše, ponovo je uveo meč u egal stanje (82:81).

Uspešnim realizacijama na oba koša započeo je odlučujući deo igre. Ali onda je usledio dobar momenat za Mornar, koji je brzo došao do plus pet (88:83). To je bio alarm za trenera Mijatovića da zatraži novi tajm aut. Reagovao je Lešić, koji je nekako smestio loptu u koš. Zatim je dve trojke pogodio Hejl, tako da je rezultat brzo prešao na stranu Borca (88:91). Na potezu je bio trener Pavićević da pozove minut odmora. Posle novog savetovanja oba sastava su krenula da jurišaju na protivnički koš. Vreme je neumitno prolazilo, tako da su obe ekipe želele da dođu do opipljivijeg vođstva. Međutim, niko to nije mogao da učini, pa je utakmica polako ulazila u neizvesnu završnicu, samo jednu u nizu koje igra Borac. A prvi je inicijativu preuzeo Mornar, koji je došao do plus sedam (101:94). Borcu su hitno bili potrebni poeni. Vreme je prolazilo, a do njih nikako nije mogao da dođe, tako da je bio blizu poraza. Naravno, nije se predao do kraja, ali kada je bilo potrebno, Mornar je bio na visini zadatka, tako da je zasluženo došao do dva boda.

ABA LIGA - 21. KOLO

Subota

Igokea - FMP 77:70

/Kroford 19 - Mur 17/

Cibona - Budućnost 83:87

/Bundović 32 - Rejnolds 19/

Nedelja

Mega - MZT Skoplje 93:86

/Đurišić 20 – Kefi 18/

Zadar - Cedevita Olimpija 81:59

/Drežnjak 20 - Adams 17/

Mornar Bar - Borac Mozzart 104:99

/Pevarski 16 - Hejl 31/

Ponedeljak

18.00: (1,55) Studentski Centar (14,5) Split (2,70)

20.30: (1,70) Partizan Mozzart Bet (15,0) Crvena zvezda (2,40)

*** Kvote su podložne promenama

s



tagovi

KK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara