""
""

Borac Mozzart sport dobio prvu četvrtinu, pa pustio Nišlije da se razigraju

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.13. | 21:27

Čačani na svom parketu poraženi od Konstantina 69:81

Mada su košarkaši Borac Mozzart Sporta očekivali četvrtu pobedu u prvenstvu, gosti su odneli bodove za Niš – 69:81. Konstantin je bio sigurniji tokom celog meča dok su Čačani delovali prilično indisponirano. U pobedničkom sastavu dvocifreni učinak ostvarila su četvorica igrača, najefikasniji neđu njima Barać (16 poena), dok je kod Čačana Cvetković ubacio 14 poena.

Prvu četvrtinu obeležio je efikasni Filip Dumić (11 poena) i rezultatska klackalica. Pri najvećoj razlici u korist gostiju (11:16), trener domaćih je zatražio tajm-aut, dogovor je ispoštovan, pa su Čačani na prvoj pauzi imali tek dva poena viška (23:21).

Izabrane vesti

Tokom druge deonice gosti iz Niša su bili solidni u šutevima za tri poena, pre svega Despotović, na čijim krilima je Konstantin stigao do suficita od šest poena (33:27). U finišu prvog poluvremena nekoliko početničkih dodavanja Čačana i promašaji za tri poena rezultirali su solidnim vođstvom gostiju a pauzi, koji su u prvih 20 minuta bili uspešniji u šutu za tri i dva poena, dok je Borac Mozzart Sport dominirao u skokovima.

Ni na početku trećeg perioda Borac Mozzart Sport nije mogao da dođe do igre, gosti su stigli do prve dvocifrene razlike (42:32), a ubrzo i najveće prednosti (46:32). Borac nije imao rešenje u napadu a gostima je svaki šut prolazio kroz obruč.

Pri rezultatu 51:39, dosuđena je tehnička gostujućem treneru, ali su domaći iskoristili samo slobodna bacanja. Veći deo treće deonice Čačani su igrali pressing, što se delimično isplatilo i posle trojki Pešakovića i Radovića zaostatak je smanjen a 51:56.

Borac Mozzart sport je pokušao da krene u sustizanje Konstantina trojkom Cvetkovića, ali usledio je period igre u kojoj su obe ekipe bile neprecizne, da bi u poslednja tri i po minuta Nišlije zaradile višak od deset poena i uspešno priveli meč kraju.

U narednom kolu Borac Mozzart Sport gostuje valjevskom Metalcu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borac Mozzart Sport - Konstantin 69:81 (23:21, 7:17, 21:23, 18:23)

Čačak
Dvorana Borac Mozzart Sporta
Gledalaca: 1.500
Sudije: Juras, Arsenijević, Ilić.

Borac Mozzart Sport: Avramović , Mitrović, Popović, Maravić 2, Čarapić, Stevović 7, Dumić 13, Pešaković 8, Mandić 11, Cvetković 14, Protić 8, Radović 6.

Konstantin: Ristić, Despotović 9, Đorđević 15, Barać16, Vitković3, Đurđević 4, Ostojić 6, Tasić 6, Stojačić 10, Todorović 12, Trailović.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 


tagovi

Borac MOZZART SportKK KonstantinKLSSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara