""
""

Borac protiv Dinamika igra meč sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 11:27

Čačani pred Dinamik pozivaju navijače na ponavljanje spektakularne atmosfere upriličene prilikom nedavnog dočeka Crvene zvezde

Nakon sedam odigranih kola u Mozzart Superligi ekipa Borca ima skor od dve pobede i pet poraza. To nije realni pokazatelj prikazane igre košarkaša Borca, jer su oni u ovih sedam utakmica igrali veoma dobro i samo zahvaljujući lošoj sreći nisu ostvarili veći broj trijumfa.

Izabrane vesti

Ali igrači Borca moraju se koncentrisati na naredne mečeve, jer im od toga zavisi konačan plasman u Mozzart Superligi. Prva na redu, a možda i najvažnija je utakmica protiv Dinamika u Čačku. Ekipa sa Dorćola u dosadašnjem takmičenju ostvarila je pobedu više od Čačana, i uz Mega Leks predstavlja glavnog konkurenta Borcu za četvrto mesto koje vodi u ABA ligu.

Ovo će biti veoma neizvesna i teška utakmica u kojoj je ulog veliki, što je istakao i kapiten Borca Marko Marinović.
“Po mom mišljenu, utakmica sa Dinamikom je ključna u ovoj sezoni u borbi za Jadransku ligu. Ovom i još nekom pobedom otvorili bi lepu priču za nastavak sezone. Biće teško, izabranici Mute Nikolića igraju veoma dobro, ostvarili su pobedu više u odnosu na nas. To sigurno niko nije očekivao, ali smo mi imali par kikseva. Šta da se radi, moramo da nastavimo dalje. Mi smo im pobedom u Beogradu možda poremetili neke planove, pa će sigurno želeti da nam se revanširaju u Čačku. Valja pomenuti da je Mega neočekivano izgubila par bodova i svima je dala šansu da se potajno nadaju plasmanu u Jadransku ligu“.

Zbog važnosti ove utakmice biće potrebna pomoć publike kao u meču sa Zvezdom, pa je Uroš Čarapić iskoristio priliku da pozove navijače.
,,Pozvao bih navijače da probaju da dođu u istom broju kao na utakmici sa Zvezdom, jer nam je njihova podrška preko potrebna. Ovo nam je, siguran sam, najvažnija utakmica u sezoni. Pomoć publike biće nam važna jer je Dinamik jedna dobra ekipa, a ovaj meč je za nas od ogromnog značaja. Mi im obećavamo da ćemo im se odužiti tako što ćemo pružiti odličnu partiju“.

Naredne utakmice koje igra Borac protiv ekipa Dinamika, Mege, Spartaka i Vršca mogu biti presudne, jer ukoliko bi Čačani ostvarili pobede u ovim mečevima imali bi veliku šansu da zauzmu to željeno četvrto mesto.

Utakmica između ekipa Borca i Dinamika biće odigrana u ponedeljak 15. maja sa početkom u 21 čas.

Piše: Đurđe Mečanin

(Foto: Printscreen)


tagovi

ČačakKK Borac ČačakKK DinamikMarko MarinovićSrbijaUroš Čarapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara