Borac startuje ABA ligu u Čačku: Ne obaziremo šta se dešava u Ciboni

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 10:29

Trener Ivan Drobnjak smatra da je Borac Mozzart angažovao dobre košarkaše i sjajne ljude koji će da naprave homogen tim

U okviru 1. kola ABA lige košarkaši iz Čačka imaće priliku da ugoste kolege iz zagrebačke Cibone (nedelja, 18.00, Dvorana kraj Morave). Pavle Nikolić, mladi prvotimac Borac Mozzarat, igrač koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom, ističe da tim spreman dočekuje početak nove sezone.

Izabrane vesti

,,Od početka avgusta vredno se spremamo za novu sezonu u ABA ligi, koja za nas kreće u nedelju. Dobro smo trenirali u prethodna dva meseca, tako da smo spremni za sve izazove koji nas očekuju, a koji će biti veliki. Imali smo manje probleme sa povredama u prethodnom periodu, ali verujem da će sve to biti sanirano do početka duela”, kazao je Nikolić.

Trener juniora Miloš Pejanović koji je poslednjih godina postizao velike rezultate sa omladincima Borac Mozzarta presrećan je što je izdanak omladinske škole prešao u seniorski tim.

Naš osnovni posao je da pravimo igrače za prvi tim, ako se poklope dobri rezultati to je pun pogodak. Sa Pavlom sarađujem već šest godina i veoma sam ponosan što je parafirao profesionalni ugovor sa klubom. Nikolić je pravi primer i vetar u leđa za ostalu decu da dobro rade”, istakao je Pejanović.

Prvi izazov Čačani će imati protiv tima iz Zagreba, ekipe koja je uz dosta sreće slavila minule sezone u Dvorani kraj Morave.

Pred nama je zahtevna utakmica bez obzira šta se dešava u Ciboni”, ističe direktor kluba Marko Ivanović i dodaje. “Oni će doći u najjačem sastavu koji mogu da dovedu u Čačak, a nama je veoma bitno da startujemo pobedom. Raspored je najbolji kada se dobro izađe iz njega. Odlučili smo da nagradimo navijaće i otvorimo širom kapije, ulaz je slobodan. Prošle sezone smo, od Cibone, izgubili u poslednjoj sekundi, nadamo se da ćemo se revanširati za taj poraz. Moram da čestitam Kariju Pešiću, ekipi, igračima na velikom uspehu, a Boriši što skoriji povratak na parket”.

Trener u stručnom štabu Borac Mozzarta, Ivan Drobnjak, pre svega je podvukao da je srećan što je priča sa Pavlom zaokružena onako kako je Borac Mozzart želeo.

I sa Nikolićem i sa Petrom Radovićem smo parafirali ugovore. Pavle je potpuno na zemlji, svestan da mora da igra sa seniorima da bi postao važan šraf u našem timu. Sjajno je radio i smanjuje razliku u fizičkoj spremi u odnosu na starije saigrače. Borac Mozzart je sa treninzima startovao malo ranije, ostavili smo trojicu igrača, plus Pavla, od prošle sezone. Doveli smo devetoricu novih košarkaša, trenirali smo sedam nedelja, odigrali smo 10 utakmica, a cilj je bio da napravimo homogen tim. Doveli smo strance i po meri ljudskih kvaliteta, a pored toga izuzetno su radni. U sezonu ulazimo sa željom da obezbedimo mesto koje nije u donjem delu tabele”, zaključio je Drobnjak.

I da zaključimo razgovore sa evropskim prvakom Pavlom Nikolićem.

,,Cibonu dobro poznajemo, igrali smo protiv tog tima nekoliko puta. Odlično smo se spremili za prvi izazov, a imamo još vremena da to učinimo na najbolji način. Elan u ekipi je veoma prisutan, tako da jedva čekamo da utakmica počne. Naravno, nadamo se pobedi, koja je jedina opcija”, konstatovao je Pavle Nikolić.

Da podsetimo, ulaz na utakmicu sa Cibonom biće besplatan!

Piše: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara