Ekipa Borca (Duško Radišić / Borac)
Ekipa Borca (Duško Radišić / Borac)

Borac u ABA ligi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 18:24

Potvrđeno je MOZZART Sportu

ABA liga će od sledeće sezone imati 14 timova, a ekipa koja će ući je Borac iz Čačka, potvrđeno je MOZZART Sportu iz Borca.

Predsednik Borca Predrag Pantović potvrdio je da je Borac ušao u ABA ligu. I pomenuo je da će uz Borac i Split ući u prvi rang Jadrana.

Izabrane vesti

"Primio sam prve čestitke za plasman u elitu Regionalne lige od članova ABA takmičenja. Igrama i rezultatima u ligaškom delu ABA 2 takmičenja zaslužili smo mesto u eliti. Teritorija koju pokriva ABA liga ima kvalitet za 14 timova. Mislim da je to prava mera. Split i Borac će doprineti kvalitetu lige, ali i poseti. Svi znaju šta su bili Jugoplastika i Borac u staroj Jugostaviji. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, kao do sada, i bolji. Skupština ABA lige je izglasala odluku punim srcem", rekao je Pantović za MOZZART Sport.

Pa dodao...

"Posle tri godine konačno smo dosanjali san. Plasirali smo se u ABA ligu. Čestitam igračima, trenerima, svima u klubu, navijačima...", istakao je Pantović.

Kaže da mu je žao što Srbija neće imati dva predstavnika u Evroligi.

"Žao mi je što Evroliga nije po istom principu povećala broj učesnika jer naš region zaslužuje više od jednog učesnika u Evroligi".

Ovo su dani slavlja u Čačku, ali razmišlja se već i o narednoj sezoni.

"Već razmišljamo o budućim koracima. Znamo da će biti teže, naročito nakon epidemije virusa korona. Međutim, svima će biti teže, ne samo nama. Možda će ovo motivisati nove sponzore, možda se vrate neki stari. Vreme je za malo slavlje".

Piše: Đurđe MEČANIN


tagovi

Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara