""
""

Boško Đukanović: Sramota je i ponižavajuće to što Vujošević nije predložen za selektora Srbije!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.13. | 15:41

"Kakve veze ima što je bio selektor? Da li je bio neuspešan? Nije. Jedan je od najvećih trenera na svetu, a kod nas ga niko ne pomene kao kandidata za selektora i ukaže elementarno poštovanje", rekao je rođeni brat Duška Đukanovića, alfe i omege Metalca iz Valjeva i direktor instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Posle informacija da je Aleksandar Saša Đorđević postigao i definitivni dogovor sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije oko posla selektora Orlova jasno je da se nekima ovaj izbor sviđa, nekima ne. 

Sale Nacionale će za dve godine rada dobiti 100.000 evra, ali... Boško Đukanović, rođeni brat Duška Đukanovića, alfe i omege Metalca iz Valjeva i direktor instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje nije zadovoljan izborom i smatra da postoje mnogo bolji stručnjaci koji uopšte nisu ni razmatrani za poziciju selektora.
"Od selektora koji je čini mi se izabran, postoje kompetentniji stručnjaci sa većim rezultatima, a koji nisu bili uključeni u izbor. Ne mogu da verujem da niko nije pomenuo Duška Vujoševića kao kandidata za selektora. Nikako mi to ne ide u glavu", rekao je začuđeno Đukanović za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Ipak, u vremenu kakvo jeste, gde su navijačke strasti i međusobni konflikti u redovima beogradskih večitih rivala dovedeni do tačke ključanja, mnogi bi okarakterisali ovaj potez kao pogrešan, iz mnogo razloga...
"Šta ima veze da li je neko zvezdaš ili partizanovac. Treba da nam bude bitno da li kandidat ima kvalitet, ne smemo da dozvolimo da takve priče budu jači argument od stručnosti. Uostalom, ni Saši Đorđeviću ne smeta što je legenda crno-belih", objasnio je Đukanović, a potom je nastavio:
"Kakve veze ima što je bio selektor? Da li je bio neuspešan? Nije. Jedan je od najvećih trenera na svetu, a kod nas ga niko ne pomene kao kandidata za selektora i ukaže elementarno poštovanje. Ne znam koji su lobiji toliko jaki da su uticali da se spreči njegovo pominjanje kao mogućeg selektora. Nije pomenut ni Miroslav Nikolić, takođe vrhunski trener. Na taj način je struka izuzetno ponižena", zaključio je on.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boško Đukanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar ĐorđevićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara