Đurišić i Božić (©ABA league/Zvonko Kucelin)
Đurišić i Božić (©ABA league/Zvonko Kucelin)

Božić može kao Rasel! Zadar srušio Megu, Milosavljević na povratničkom debiju ubacio 19 poena

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 20:58

Najbolji igrač dalmatinskog kluba ponovo blizu tripl-dabla, u neizvesnoj završnici čovek odluke bio Dario Drežnjak

Mornar ima Derona Rasela, a Zadar - Luku Božića. Fenomenalno igra otkako se vratio u klub iz Dalmacije, redovno protivnicima isporučuje 30 i više poena, i noćna je mora za čuvare. Mornar je uspeo da zaustavi Zadrane i nanese im poraz, Luku Božića - niko. Posle Studentskog centra košarkaš iz Bjelovara presudio je i Megi - 96:90. 

Na otvaranju ABA lige ubacio je okruglo 30 poena i, kao i večeras, zastao nadomak tripl dabl učinka. Poenterski gledano partiju sezone odigrao je protiv Mornara, kada je sasuo 34 poena, dok je u duelu sa Megom bio blizu da izjednači lični ovosezonski rekord u ABA ligi. Potpisao je pobedu Zadra sa 33 poena i u drugi plan potisnuo Dragana Milosavljevića, koji je već u prvoj utakmici za beogradski klub pokazao da će imati veliki uticaj na igru Baraćevog tima. 

Izabrane vesti

Dragan Milosavljević je na povratničkom debiju, uz hrvatskog centra Danka Brankovića, bio najefikasniji, održavao je Megu u život, ali rezultat je bio identičan onom protiv FMP-a i Igokee. Pretrpela je četa Marka Baraća treći poraz u regionalnom takmičenju, ostala je zakucana za dno, iako na odmor otišla s prednošću. U nastavku nije pronašla put i način da zaustavi Luku Božića, ali i Darija Drežnjaka. Pokrenuli su Zadar, a trojka za preokret delo je Huana Dejvisa

Punio je sve kolone Luka Božić, pored 33 poena i fantastičnih procenata šuta - 71,4 odsto za dva, 60 za tri i 90,9 sa linije penala - sakupio je 13 skokova i podelio osam asistencija. Bio je i najčešće faulirani igrač na meču i stigao je do svog najvećeg indeksa korisnosti u sezoni. Iznosio je 51! Maltretirao je odbranu Mege i bio zaslužan za više od trećene poena tima Danijela Jusupa

Ipak, kada se meč lomio, kada je Mega preko Danka Brankovića i Ahmada Rorija kreirala dramu u dvorani “Krešimir Ćosić”, odgovornost je preuzeo Dario Drežnjak. Pogodio je iz naskoka, potom bio i precizan sa penala. Nije mu zadrhtala ruka, realizovao je sva četiri slobodna bacanja i potpisao poraz Megi. Ubacio je 22 poena, bio drugi strelac tima, a kod Zadrana su dvocifreni bili i Marko Ramljak (13), Huan Dejvis (12) i Karlo Žganec (11). Kod Mege je prvi strelac bio Danko Branković sa 20, dok je Dragan Milosavljević dodao 19 poena.

ABA LIGA - 3. KOLO

Petak

Igokea - Borac Mozzart 90:78

/Rej 17 - Hejl 17/

Cibona - Mornar 91:88

/Bundović 26 - Rasel 35/

Subota

Budućnost - MZT 89:66

/Bel Hejns 21 - Maksvel 12/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda ODLOŽENO

Partizan Mozzart Bet - Studentski centar 91:82

/Lesor 19 - Džekson 19/

Ponedeljak

Zadar - Mega 96:90

/Božić 33 - Branković 20/

21.00: (1,20) FMP (19,0) Split (5,00)




tagovi

KK MegaZadarABAABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara