Vojdan Stojanovski (©ABA liga – Split / Ivica Cavka)
Vojdan Stojanovski (©ABA liga – Split / Ivica Cavka)

Braća Stojanovski osvojila Gripe: MZT se uhvatio za slamku spasa, pritisak na Borcu Mozzart

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 19:42

Majk Kefi trojkom na 58 sekundi overio pobedu, Splitu izmiče plej-of iz ruku...

Ozbiljno se zakomplikovala borba za opstanak nepuna dva kola pre kraja Jadranske lige! MZT se u Splitu uhvatio za slamku spasa, braća Stojanovski pokorila su Gripe i dovele sastav iz Skoplja korak bliže opstanku - 77:74 (20:24, 19:7, 20:24, 18:19).

Da bi se to zaista dogodilo, moraće plavo-beli da pobede i Cibonu na svom parketu u poslednjem kolu, a da Borac Mozzart ne pobedi ni Crvenu zvezdu kod kuće u nedelju, ni Budućnost narednog vikenda u Podgorici. Pred igračima Dejana Mijatovića je pakleno težak posao u poslednje dve utakmice ligaškog dela, a prevagu bi možda na kraju mogao da napravi međusobni skor u kojem Čačani imaju apsolutnu prednost, pa bi u slučaju izjednačenog učinka bili na poziciji više od MZT. Neće ni Cibona sigurno u Skoplje doći sa belom zastavicom pošto je i dalje u igri za plej-of Jadranske lige, pogotovo jer bi eventualna pobeda nad Zadrom kod kuće u subotu mogla značajno da uveća šanse za prolaz dalje.

Izabrane vesti

MZT se uhvatio za slamku spasa, bukvalno. Braća Stojanovski, Vojdan i Damjan odigrali su izuzetno bitne role u velikoj pobedi gostiju, prvi sa 16 poena i sedam asistencija, drugi sa 13 poena i tri uhvaćene lopte, a zajedno su pogodili pet trojki iz osam pokušaja! Ipak, onaj najvažniji hitac pogodio je Majkl Kefi na 58 sekundi pre kraja, čime je MZT otišao na velikih šest razlike (77:71) posle čega su se dodatno stegle ruke košarkašima Splita. Ponajbolji igrač domaćih Dominik Mavra promašio je dva slobodna bacanja u sledećem napadu, a posle Kefijeve greške Šenon Šorter nije pogodio trojku. Na ofanzivnom skoku našao se Luis Saliven koji je ubrzo bio precizan, uz devet sekundi na semaforu. No, to je bio kraj nadanja za Split...

Domaćinu izmiče mesto u plej-ofu iz ruku. Nije još ništa rešeno i sve će se lomiti u poslednjem kolu, ali Split je platio danak ne samo katastrofalnoj drugoj četvrtini koju je MZT završio rezultatom 19:7 koja je dala podlogu za osam razlike na poluvremenu, onda i prvo dvocifreno vođstvo na otvaranju treće četvrtine. MZT je do kraja vodio glavnu reč na parket čuvenih Gripa, što je rezultiralo pobedom koja i borbu za opstanak drži otvorenom.

Šorter je bio najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena (5/9 za tri) a bio je u igri i za tripl-dabl pošto je ostao na po devet skokova i asistencija, ali to ga neće posebno zadovoljiti s obzirom da je Split izgubio. Mavra je ubacio 12 poena, a pre dva slobodna bacanja na kraju vezao je pet pogodaka. Upisao je i osam asistencija. Saliven je imao 11 poena i 10 skokova, a Tajrel Nelson je imao samo jednu uhvaćenu loptu manje...

Poslednje kolo regionalnog takmičenja igra se u uskršnjem vikendu, mada je još nekoliko utakmica koje treba da se nadoknade pa će se ABA liga igrati do kraja aprila, posle čega startuje plej-of.

ABA LIGA – 25. kolo

Petak:

Split – MZT Skoplje 74:77

/Šorter 22 - V. Stojanovski 16/

Subota:

17.00: (1,70) Cibona (14,5) Zadar (2,30)

19.00: (3,05) Mega (15,0) Budućnost (1,45)

Nedelja:

19.00: (8,50) Borac Mozzart (25,0) Crvena zvezda (1,07)

Ponedeljak:

18.00: (2,10) Studentski Centar (14,0) FMP (1,80)

20.00: (1,05) Partizan Mozzart Bet (27,0) Igokea (10,0)

Utorak:

19.00: Mornar Bar – Cedevita Olimpija

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK SplitMZT SkopljeŠenon ŠorterDominik MavraVojdan StojanovskiDamjan StojanovskiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara