Zufer Avdija: Uz Zvezdu 95 odsto! Ko jednom obuče ovaj dres, ostaje mu privržen ceo život

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 13:24

Legendarni košarkaš i bivši kapiten crveno-belih priznao da će večeras navijati za klub u kojem je proveo više od deset godina, iako će večeras na suprotnoj strani biti njegov sin Deni

Večerašnji susret Crvene zvezde i Makabija u Štark Areni mogao bi na papiru da donese još jedan uzbudljiv i neizvestan meč, a isti će od posebne važnosti biti legendarnom Zuferu Avdiji.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije proveo je jedanaest punih godina na Malom Kalemegdanu i u jednom momentu čak poneo traku srpskog velikana. S druge strane je Ponos Izraela u kojem igra njegov sin Deni, inače jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope u ovom trenutku. Osim toga, Avdija godinama živi u Izraelu, zbog čega bi bilo logično da su mu emocije pomešane. Međutim, on nema dilemu - večeras će (skoro) svim srcem navijati za svoju Crvenu zvezdu.
“Dugo živim u Izraelu, ali svaki put se silno obradujem dolasku u Beograd. Deset godina nosio sam dres Crvene zvezde, odigrao sam 262 utakmice i za traj klub me vežu najlepše uspomene. Drago mi je što će i moj sin imati priliku da oseti tu atmosferu koju prave navijači Zvezde, ona je bila posebna i kada sam ja igrao, a takva je i sada“, priča Avdija za Alo i dodaje:
“U ovakvim utakmicama ne postoji odnos otac-sin. Moje srce će 95 odsto biti uz Crvenu zvezdu, a onih pet odseto pripadaće Makabiju i sinu Deniju. Naravno, želim da moje dete odigra odličan meč, ali ko jednom obuče Zvezdin dres, do kraja života ostaje njoj privržen“.

Izabrane vesti

I kad je dobro i kad je loše - protiv Makabija je uvek zanimljivo

Takvu kulturu navijanja usadio je i sinu Deniju, koga američki eksperti vide kao jednog od najboljih opcija na predstojećem NBA draftu.
“Da, i Denija vaspitvam u tom duhu. Dobro on zna da mu je tata bio kapiten Crvene zvezde. Već sam ga vodio na nekoliko utakmica u Beogradu, bili smo čak i na večitom derbiju“, istakao je Avdija za Alo.

Crvena zvezda i Makabi sastaće se u Štark Areni večeras od 19 časova, a prema navodima izraelskih medija postoji šansa da Ponos Izraela dočeka Baskoniju upravo u Beogradu narednog četvrtka

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara