Lorenzo Braun (©Star Sport)
Lorenzo Braun (©Star Sport)

Braun se vratio posle mesec dana i spakovao 27 poena Bajernu! Makabi nastavlja da pritiska osam najboljih u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 22:35

Lučić nije igrao u Tel Avivu, povredio se Datome u tesnoj pobedi Olimpije nad Panatinaikosom

Vratio se Lorenzo Braun - vratile su se i pobede Makabija! Mesec dana nije bilo španskog reprezentativca u opremi Ponosa Izraela i rezultati su se automatski pretvorili u košmar. Velikan iz Tel Aviva pretrpeo je tri poraza u četiri kola Evrolige, izgubljen je i Kup Izraela, a večeras je jasno videlo koliko je vrsni plejmejker nedostajao ekipi Odeda Kataša.

Braun je u svom prvom meču posle više od mesec dana čekanja spakovao 27 poena u važnoj pobedi nad minhenskim Bajernom rezultatom 90:82 (18:18, 21:26, 22:23, 29:15), Makabi je stigao do 13. recke u elitnom takmičenju i nastavlja da pritiska klubove u krugu osam najboljih trenutno...

Izabrane vesti

Amerikanac sa španskim papirima je bio apsolutno prva figura utakmice! Od svojih 27 poena, čak 17 je postigao u završnih 13 minuta utakmice, kada je Makabi definitivno prelomio otpor gostiju. Susret je završio sa još šest asistencija i četiri skoka.

Ponos Izraela uspeo je upravo u poslednjem desetominutnom intervalu da potpuno nadoknadi minus od 11 poena i potpuno okrene utakmicu u svoju korist. Veliku ulogu u novoj pobedi imao je i Vejd Boldvin. Odlični strelac doprineo je sa 15 poena, po osam uhvaćenih i podeljenih lopti, te tri blokade! Bonzi Kolson je takođe bio jako raspoložen sa 15 poena, osam skokova i čak četiri ukradene lopte.

Jeste se Makabi mučio sa Bajernom u skoku, doduše malo ko je sa ekipom Andree Trinkijerija izlazio kao pobednik u ovom segmentu, ali su uspeli Katašovi igrači taj deficit nekako da nadomeste i izdrže do kraja. Bajern je pokupio čak 19 ofanzivnih skokova iz kojih je stigao do 22 poena iz sekundarnih napada, što je dovelo goste do toga da drže vođstvo u svojim rukama od početka druge, pa sve do otvaranja poslednje deonice. A, onda su ipak pali...

Vladimir Lučić nije bio u protokolu za večerašnju utakmicu, iako se vratio u domaćem kupu na parket posle skoro tri meseca pauze. Zvanični razlog odsustva se ne zna, ali nemački mediji tvrde da je postojao rizik od preopterećenja zbog mnogo utakmica u kratkom periodu. Kod Bajerna 19 poena Korija Voldena koji je imao četiri asistencije i tri skoka, dok je Andreas Obst pogodio četiri trojke iz osam pokušaja za 14 poena.

Povrede ne prestaju da ruše sezonu milanske Olimpije kao kulu od karata. Posle šokantne eliminacije od kasnijeg osvajača Kupa Breše, Manekeni su jedva savladali Panatinaikos koji se takođe bori sa brojnim povredama i odlaskom trenera Dejana Radonjića. Rezultat je na kraju bio 78:76 (20:21, 20:18, 24:21, 14:16).

Etore Mesina ni večeras nije mogao da računa na Šildsa, te Hola, Biligu i Baldasa, a ponovo je izgubio Luiđija Datomea. Iskusni Italijan iskrenuo je levi skočni zglob već u prvoj četvrtini i nije se vraćao na parket. Za pet minuta imao je tri poena. Podsetimo, on je već propustio dobar deo sezone zbog bolesti koja nema veze sa kovidom.

Panatinaikos sa novim trenerom Hristosom Serelisom nije mogao da računa na Agravanisa, Bohoridisa, Gudaitisa i braću Kalaicakis. Na kraju je pobednika odlučila jedna lopta. Na tri i po minuta do kraja Brendon Dejvis doveo je Manekene do +6 (76:70), da bi u naredna dav minuta samo Mateuš Ponitka ubacio tek jedno slobodno bacanje, pre nego što je Dvejn Bejkon doveo zaostatak na tri poena uz nešto manje od dva minuta na semaforu. Mediolanum Forum nakratko je zaledio Paris Li trojkom za poravnanje rezultata na ulazu u poslednji minut, da bi na 11 sekundi pre kraja Nikolo Meli sa linije slobodnih bacanja overio trijumf. Šut za produžetak nije uspeo da pogodi Bejkon...

Kod domaćina Šabaz Nejpir imao je 16, a Nikolo Meli 14 poena. Kod gostiju 21 poen Derika Vilijamsa, Bejkon je dodao 14 poena.

EVROLIGA - 25. kolo

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Bajern Minhen 90:82

/Braun 27 - Volden 19/

Olimpija Milano - Panatinaikos 78:76

/Nejpir 16 - Vilijams 21/

Real Madrid - Žalgiris 96:69

/Musa 17 - Brazdeikis 16/

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče (U TOKU)

Petak

19.00 (1,20) Crvena zvezda (19,00) Alba (5,00)

20.00 (3,50) Asvel (16,00) Efes (1,35)

20.30 (2,70) Valensija (14,5) Olimpijakos (1,55)

20.30 (1,80) Virtus Bolonja (14,5) Baskonija (2,15)

20.45 (1,45) Barselona (15,00) Monako (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaLorenzo BraunKK Makabi Tel AvivKK Bajern MinhenVladimir LučićLuiđi DatomeOlimpija MilanoKK PanatinaikosDerik Vilijams

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara