""
""

Bravo klinci, bravo Marjanoviću! Uraganski preokret, Crnogorci u neverici, Srbija u četvrtfinalu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.15. | 19:59

Kadetska reprezentacija posle monstruozne igre u četvrtoj četvrtini u direktnom okršaju izborila plasman među osam najboljih na EP uz čudesnu partiju Andrije Marjanovića

Hodali su po ivici ponora, a završili su u četvtfinalu Evropskog prvenstva! Neverovatnom igrom u četvrtoj četvrtini i velikim preokretom, reprezentativci Srbije su u duelu „biti ili ne biti“ u poslednjem kolu grupne faze, savladali direktnog rivala Crnu Goru rezultatom 78:64 i plasirali se u četvrtfinale EP u Litvaniji.

Izabrane vesti

Po drugi put na prvenstvu su bili otpisani, ali su pokazali da poseduju taj neuništivi gen karakterističan za naše košarakše i ostavili su Crnogorce u neverici da razmišljaju kako su to izgubili dobijen meč i otpisali Srbe kada nisu smeli.

Posle dva uvodna poraza od Finske i BiH kojima su došli na rub eliminacije, izabranici Nenada Trunića su se pobedama nad Francuzima i Hrvatima izborili za odlučujući meč protiv Crnogoraca u borbi za četvrtfinale.

Međutim, početak je bio loš i Crnogorci su već posle prve četvrtine stekli deset poena prednosti.  Nisu naši momci imali rešenja za Simonovića koji je carevao pod obručima i meč završio sa 19 poena uz samo jedan promašaj sa tri poena i sa slobodnih bacanja, dok je u šutu za dva poena bio nepogrešiv.

Uspela je Srbija do poluvremena da spusti razliku na pristojnih četiri poena zaostatka (35:39), ali su Crnogorci bolje odigrali i treću četvrtinu čime su doošli na korak do pobede. Imali su u trećem kvartalu i deset poena prednosti, a na početku poslednje deonice igre su vodili 57:50 i sigurno jezdili ka pobedi.

A onda je proradila srpska mašina!

Odbrana je postala neprobojni bedem, a rafali Marjanovića, Pecarskog, Uskokovića i kompanije su topili prednost Crnogoraca. Četiri  minuta pre kraja, trojkom Latinovića, Srbija je došla do poena prednosti. Serija je nastavljena.

Nezaustavljivi tandem Marjanović - Pecarski je razneo crnogorsku odbranu u paramparčad i do kraja meča vezao neverovatnih 15 poena, bacajući u očaj protivnika. Trojkom fantastičnog Andrije Marjanovića pola minuta pre kraja, Srbija je postavila konačnih 78:64 i stavila tačku na uraganski preokret u poslednjoj četvrtini koju je dobila rezultatom 28:7!

Marjanović je meč završio sa neverovatnih 30 poena, a za tri poena je šutirao 5/7. Pecarski je ubacio 13 poena uz 10 skokova, Uskoković je imao 11, a Tadić 10 poena.

Srbija je sada sigurna u četvrtfinalu, a od večerašnjih rezultata će zavisiti ime rivala u četvrtfinalu.  

(FOTO: fibaeurope.com)


tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeAndrija Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara